GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός:Σε πλήρη καραντίνα για δυο βδομάδες ο Εχίνος λόγω αυξανόμενων κρουσμάτων!

Εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα στους κατοίκους της Ορεινής Περιοχής του Εχίνου οι Τουρκόφρονες και το Τουρκικό κόμμα DEB που προσπάθησαν να Φ...


Εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα στους κατοίκους της Ορεινής Περιοχής του Εχίνου οι Τουρκόφρονες και το Τουρκικό κόμμα DEB που προσπάθησαν να ΦΙΜΩΣΟΥΝ δυστυχώς την αλήθεια! Αλήθεια, πως θα κοιτάνε τώρα τους κατοίκους στα μάτια τα ΤΣΙΡΑΚΙΑ της Άγκυρας και του Τουρκικού Προξενείου! Μετά τις "πολεμικές" ανακοινώσεις τους;

Επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς οι φόβοι μας, για τα ΑΥΞΗΜΕΝΑ κρούσματα στο Νομό Ξάνθης, αλλά και την ελιππή ενημέρωση που δυστυχώς απέκρυπτε όλη την αλήθεια και μετά τον θάνα του 64χρονου απο τον Εχίνο κι τα δύο νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν, βγήκε όλη η αλήθεια στο φως και παράλληνα εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα τα φερέφωνα της Άγκυρας και το DEB που επιχείρσαν να ΦΙΜΩΣΟΥΝ δυστυχώς την αλήθεια, ώστε να προστατευθεί ο Ορεινός Όγκος.

Έτσι, σε καραντίνα τέθηκε από τις 6:00 το απόγευμα της Τετάρτης και για δύο εβδομάδες το χωριό Εχίνος του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη με πληθυσμός 7.000 κατοίκους, λόγω υψηλού κινδύνου από τον κορωνοϊό.

«Καλούμε τους κατοίκους των χωριών του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι υψηλότατος», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των συντακτών.

Δείτε επίσης: Στους 22 οι νεκροί, 78 νέα κρούσματα και στους 821 οι νοσούντες (53 διασωληνωμένοι) από κορωνοϊό στη χώρα μας

Η απόφαση αυτή ήρθε έπειτα από τη γνωστοποίηση πως ο 66χρονος που έχασε τη ζωή του ήταν κάτοικος χωριού (του Εχίνου) του συγκεκριμένου Δήμου, αλλά και την καταγραφή εννέα κρουσμάτων κορωνοϊού. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την τροφοδοσία των κατοίκων.
Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Ξάνθης:

«Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του”. Στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά οχτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα τέσσερα στην πόλη, τρεις στην ορεινή ζώνη και ένα στη Διομήδεια».

Αναλυτικότερα:
Σε έκτακτη κατάσταση κηρύχθηκε από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, η κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ηδη το μεσημέρι κατέληξε ένας ηλικιωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης από τον covid-19, το 21ο θύμα στη χώρα μας.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από τις 18:00 το απόγευμα σήμερα, επιβάλλεται προσωρινός περιορισμός των κατοίκων χωρίς καμία εξαίρεση μετακίνησης. Η καραντίνα ισχύει για δύο εβδομάδες οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Την τροδοφοσία και τις λοιπές ανάγκες θα καλύπτουν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτι κάλεσε τους κατοίκους της Ξάνθης να παραμείνουν σπίτια τους καθώς ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου είναι υψηλότατος.

«Ήδη οι έλεγχοι είναι εξαντλητικοί και ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι υψηλότατος», είπε.

Εξήγησε ότι στην ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό εννέα άτομα τις τελευταίες έξι ημέρες. «Τρέχοντας τα σχετικά μοντέλα και αλγόριθμους ρυθμού εξάπλωσης της νόσου προέκυψε σαφέστατη ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Τόνισε ότι με την σύμφωνη γνώμη της ειδικής επιτροπής και σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ελήφθη η σχετική απόφαση.

Η Περιφέρεια και ο δήμος θα μεριμνήσουν για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτη ανάγκης σε τρόφιμα, φάρμακα των κατοίκων της κοινότητας Εχίνου και για κάθε βοήθεια στους κατοίκους θα συνδράμει η διοίκηση πυροσβεστικών υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ταυτόχρονα, την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας έχει αναλάβει η γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επιπλέον, το ΕΚΑΒ έχει προχωρήσει την ενίσχυση του κέντρου υγείας Εχίνου με διάθεση ενός ειδικά εξοπλισμένου ασθενοφόρου και ακριβώς επειδή υπάρχει ζήτημα στο νοσοκομείο Ξάνθης το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας έχει προχωρήσει στην ενίσχυση του γενικού Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εγγραφή στο newsletter