GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιαννακίδης (ΣΥΡΙΖΑ) διαψεύδει Σπύρο Τσιλιγγίρη

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής διαχείρησης ο διάττων υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης διαψεύδει τόν βουλευτή της Ξάνθης Σπύ...


Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής διαχείρησης ο διάττων υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης διαψεύδει τόν βουλευτή της Ξάνθης Σπύρο Τσιλιγγίρη που άνοιξε με ερώτηση του το θέμα της συνθήκης RAMASAR.

Μία τοποθέτηση του βουλευτή στην διάψευση Γιαννακίδη εκτιμούμε ότι θα ήταν χρήσιμη.
Στάθης Γιαννακίδης

11 ώρες ·
Δεν θα ήθελα να χαλάσω το ευχάριστο κλίμα στη ΝΔ αλλά πρέπει να πληροφορήσω το Βουλευτή Ξάνθης Σπύρο Τσιλιγγίρη ότι η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τη διαμόρφωση νέων σχεδίων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών του δικτύου NATURA 2000, που συμπεριλαμβάνει τους τρεις υγροτόπους της Θράκης, έχει προετοιμαστεί και ανατεθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2019, με υπογραφή του τότε Αν. Υπουργού Σωκράτη Φάμελου, με πόρους ύψους 17,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Κάτι που, προφανώς, δεν αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο σχετικό κοινοβουλευτικό ερώτημα.

Αντί για πανηγυρισμούς, βέβαια, θα συνιστούσαμε στη ΝΔ αυτοκριτική για το παρελθόν, καθώς η χώρα βρέθηκε απολογούμενη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε στάδιο προδικαστικού έλεγχου, επειδή δεν διέθετε ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας και διαχείρισης για τις περιοχές NATURA 2000, σε βάρος τόσο της τοπικής ανάπτυξης όσο και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Τέλος, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η οριοθέτηση και ο καθορισμός των όρων και χρήσεων, δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τις προβλέψεις της ισχύουσας διεθνούς συνθήκης Ramsar. Παρόλα αυτά, κάθε ενδιαφέρον και προσπάθεια που κινείται στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης για την περιοχή και τη χώρα, για μας αξιολογείται θετικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια