GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τοποθετήθηκαν οι 10 πρώτοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων στην Αλεξανδρούπολη

Τοποθετήθηκαν σήμερα το πρωί (11/03) οι 10 πρώτοι κάδοι διαλογής και ανακύκλωσης ρούχων και λοιπών υφασμάτων σε κεντρικά σημεία της Αλ...


Τοποθετήθηκαν σήμερα το πρωί (11/03) οι 10 πρώτοι κάδοι διαλογής και ανακύκλωσης ρούχων και λοιπών υφασμάτων σε κεντρικά σημεία της Αλεξανδρούπολης, με την πρωτοβουλία να έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, αφού ο δήμος της πόλης θα κερδίζει περίπου 400 ευρώ σε κουπόνια τα οποία θα δίνονται σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Συνολικά, η δράση αποβλέπει στην τοποθέτηση 59 κάδων στην πόλη αλλά και τους οικισμούς.

«Σήμερα τοποθετήθηκαν οι 10 πρώτοι κάδοι, την επόμενη εβδομάδα θα μπουν άλλοι 10» δήλωσε στο evros24 ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας, περιβάλλοντος, πρασίνου και βιώσιμης αστικής κινητικότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης. Σύμφωνα με τον ίδιος, εξάλλου, η πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να μπει μια τάξη στην πόλη, με τους κάδους να συλλέγουν τα υφάσματα που είναι πολύ κατεστραμμένα για να δοθούν στο Πολυκοινωνικό.

Ορισμένα από τα σημεία τοποθέτησης είναι απέναντι ακριβώς από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, απέναντι από το πάρκο των προσκόπων και δίπλα στο πάρκο Ανεξαρτησίας.

Οι 59 αυτοί κάδοι προορίζονται για ρούχα, ζευγαρωτά παπούτσια, ζώνες, κουρτίνες, σεντόνια, μαξιλάρια, τσάντες και λοιπά υφάσματα. Ο κ. Δαστερίδης επεσήμανε ότι οι μπλε παραδοσιακοί κάδοι ανακύκλωσης που υπάρχουν ήδη στην πόλη ΔΕΝ προορίζονται για υφάσματα, με τους νέους κάδους ανακύκλωσης ρούχων να επωμίζονται αυτόν ακριβώς το ρόλο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι δε θα υπάρχει καμία απολύτως επιβάρυνση για τους δημότες αναφορικά με την τοποθέτηση των κάδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια