GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



“Ναι” του Υπουργού Δικαιοσύνης στον Γιάννη Ζαμπούκη για νέο Δικαστικό Μέγαρο στην Αλεξανδρούπολη

Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών φορέων της Αλεξανδρούπολης, αυτό της ανέγερσης ενός νέου, σύγχρονου και λειτου...


Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών φορέων της Αλεξανδρούπολης, αυτό της ανέγερσης ενός νέου, σύγχρονου και λειτουργικού δικαστικού μεγάρου, φαίνεται να αποκτάει σάρκα και οστά. Συνεπεία της μεταξύ τους συναντήσεως και κατόπιν προεργασίας του βουλευτή Ν. Έβρου Σταύρου Κελέτση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και του βουλευτή Ν. Έβρου Σταύρο Κελέτση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε άριστο κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας, ο κ. Ζαμπούκης κατέθεσε όλα εκείνα τα επιχειρήματα που κατατείνουν στην ανάγκη υλοποίησης αυτού του σημαντικού έργου, εστιάζοντας στις αυξημένες ανάγκες που καθημερινά διαπιστώνονται και λειτουργούν ως τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία των δικαστηρίων Αλεξανδρούπολης, και συγκεκριμένα στην ανοικοδόμηση ολοκαίνουριου κτιρίου, στο γκρέμισμα του υπάρχοντος ειρηνοδικείου και στη συστέγαση του διοικητικού πρωτοδικείου. Μάλιστα κατέθεσε πρόταση το νέο κτίριο να ανεγερθεί στο οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, επισημαίνοντας ότι η ανέγερση ενός νέου δικαστικού μεγάρου εκτός του στενού πολεοδομικού ιστού της πόλης δύναται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίαςστο κέντρο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας υποδέχτηκε την πρόταση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης αναγνωρίζοντας την ανάγκη ανέγερσης ενός νέου δικαστικού μεγάρου και συμφωνήθηκε συνεργασία και στενή επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών για την ανάλυση και επεξεργασία όλων των επιμέρους ζητημάτων, αρχής γενομένης τις επόμενες ημέρες με την κατάθεση φακέλου με το πλήρες πληροφοριακό υλικό. Επίσης, τονίστηκε η πιθανότητα παραχώρηση χρήσης του υπάρχοντος δικαστικού μεγάρου, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά από τις αναγκαίες εργασίες ανακατασκευής του, σε τοπικούς συλλόγους για την ανάπτυξη πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια