GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ρημάζει μετά το λουκέτο το πεντάστερο ξενοδοχείο Ξενία στην Κομοτηνή

Σχεδόν μία δεκαετία από το λουκέτο του άλλοτε λειτουργικού ξενοδοχείου Ξενία στην Κομοτηνή και οι εικόνες που έρχονται από το εσωτερικ...


Σχεδόν μία δεκαετία από το λουκέτο του άλλοτε λειτουργικού ξενοδοχείου Ξενία στην Κομοτηνή και οι εικόνες που έρχονται από το εσωτερικό του δείχνουν το μέγεθος της εγκατάλειψης.

Οι αυτοψίες της εφημερίδας «Χρόνος» έχουν αποτυπώσει την κατάσταση εντός του Ξενία χρόνο με τον χρόνο, καθώς και τις όποιες προσπάθειες της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για την μακροχρόνια μίσθωσή του από ιδιώτη επενδυτή, με την τελευταία άκαρπη πέρσι. Πλέον, το ακίνητο εντάσσεται ξανά στην κατηγορία «αναμενόμενου διαγωνισμού», με το μέλλον του να είναι για μία ακόμη φορά άγνωστο.


Στην περιγραφή του ακινήτου -πάντα στην επίσημη σελίδα- αναφέρονται:
«Το ακίνητο είναι χωροθετημένο στο κέντρο της πόλης, σε απόσταση 600μ. από την κεντρική πλατεία – Πλατεία Ειρήνης. Απέχει 2.800 μ. περίπου από την πλησιέστερη έξοδο της Εγνατίας Οδού. Το κτίριο αποτελείται από δύο (2) πτέρυγες. Το οικόπεδο έχει έκταση 18.205 τ.μ. και το κτίριο καλύπτει 2.058,48 τ.μ. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει ναός, κολυμβητική δεξαμενή, σιντριβάνι, παιδική χαρά και υπαίθριος χώρος στάθμευσης. Το οικόπεδο διαθέτει υπόλοιπο δόμησης».

Καταφύγιο ανθρώπων και μία φωτιά
Φωτιά ξέσπασε τις βραδινές ώρες της Κυριακής 19 Ιανουαρίου στο πρώην ξενοδοχείο Ξενία. Η φωτιά ξεκίνησε από δωμάτιο στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, το οποίο πλέον μπορεί να μη λειτουργεί ως κατάλυμα διαμονής έναντι πληρωμής, αλλά «αξιοποιείται» ως κατάλυμα αστέγων και μεταναστών.

Το πιο πιθανό είναι πως κάποιος άναψε μικρή εστία φωτιάς για να ζεσταθεί και η φωτιά ξέφυγε. Τα αίτια της φωτιάς ερευνά αρμοδίως η Πυροσβεστική, η οποία έσπευσε γρήγορα στο σημείο όπου κατάφερε να περιορίσει τις φλόγες σε ένα μόνο δωμάτιο.




Δεν υπάρχουν σχόλια