GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μακάριος Λαζαρίδης στον ΑΝΤ1: Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 και θα είναι διπλές!

«Η αλλαγή του εκλογικού νόμου ήταν προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται να την υλοποιήσει τώρα, στ...


«Η αλλαγή του εκλογικού νόμου ήταν προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται να την υλοποιήσει τώρα, στην αρχή της κυβερνητικής θητείας, για να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί και οι όροι του πολιτικού παιχνιδιού να είναι ξεκάθαροι από νωρίς. Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2023 και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διπλές», ανέφερε ο Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1».

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, εξήγησε ο βουλευτής της ΝΔ, «εξασφαλίζει την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα της χώρας» και δήλωσε υπέρμαχος των κυβερνήσεων πλειοψηφίας. «Είδαμε, άλλωστε, τα τεράστια προβλήματα από την εφαρμογή της απλής αναλογικής σε Δήμους και Περιφέρειες. Είναι πολύ κακός νόμος και θα τον καταργήσουμε», σημείωσε, ενώ απέρριψε τα περί «συναλλαγής της κυβέρνησης με το ΚΙΝΑΛ».

Όπως υπενθύμισε, η κυρία Γεννηματά ήδη διαφώνησε με την σχετική πρόταση του πρωθυπουργού για το νέο εκλογικό σύστημα.

Ο κ. Λαζαρίδης, αναφερόμενος στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε: «Θα πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες ακόμα, άλλωστε στις 13 Φεβρουαρίου εκκινεί η διαδικασία εκλογής του Προέδρου. Ο πρωθυπουργός, που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, σύντομα θα ανακοινώσει την πρότασή του». Υπογράμμισε δε τη σημαντική αλλαγή στο Σύνταγμα της χώρας, κατά την πρόσφατη αναθεώρηση, με την οποία «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πλέον δεν μπορεί να εργαλειοποιηθεί από κανένα κόμμα και να προκαλέσει τη διάλυση της Βουλής και κατά συνέπεια πρόωρες εκλογές».

Σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών, εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει καταδικάσει επισήμως την πρόσφατη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών στο Κουκάκι. Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι «ο νόμος και η τάξη, σε υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας, επιβάλλεται σε όλα τα επίπεδα και η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα».


Δεν υπάρχουν σχόλια