GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Απλοί και εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε την καθημερινή σωματική σας δραστηριότητα

Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι χρειάζεστε τουλάχιστον 30 λεπτά σωματικής άσκησης την ημέρα για να είστε σε καλή φυσική κατάσταση. ...


Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι χρειάζεστε τουλάχιστον 30 λεπτά σωματικής άσκησης την ημέρα για να είστε σε καλή φυσική κατάσταση. Για πολλούς ανθρώπους με αυξημένες επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις, δεν είναι εύκολο να βρουν χρόνο για μια επίσκεψη στο γυμναστήριο ή για κάποια ομαδική αθλητική δραστηριότητα που θα ενσωματώσουν στην καθημερινή ρουτίνα τους.

Η καλή φυσική κατάσταση έχει πρωτεύουσα σημασία για τους επιχειρηματίες που πρέπει να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις σε ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες, καθώς συμβάλλει στην καλύτερη πνευματική απόδοση και αυξάνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει καλά ο κ. Ροδόλφος Οντόνι, συνεργάτης της Novibet και με ενεργό δράση σε άλλους τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, τo real estate και η ναυτιλία.

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να πετύχετε τον στόχο των 30 λεπτών καθημερινής σωματικής άσκησης. Ας δούμε μερικούς παρακάτω.

Κατεβείτε από το λεωφορείο λίγες στάσεις πριν τον προορισμό σας
Περνάτε κάποιο χρόνο κάθε μέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς από και προς την εργασία; Επωφεληθείτε από αυτό για να αυξήσετε τη φυσική σας δραστηριότητα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβείτε λίγες στάσεις νωρίτερα και να περπατήσετε το υπόλοιπο της διαδρομής μέχρι τον προορισμό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο επίσης, αν υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Για να γίνει πιο ευχάριστη η σύντομη αυτή πεζοπορία, μπορείτε να ακούτε παράλληλα τη μουσική που σας αρέσει από το hands free του κινητού σας.

Μην καλέσετε το ασανσέρ
Τα περισσότερα από τα κτίρια που επισκέπτεστε έχουν πάνω από έναν όροφο. Επιλέγετε συνήθως τον ανελκυστήρα; Αν ναι, δοκιμάστε να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα, πηγαίνοντας από τις σκάλες.

Μπορεί αυτό να σας φανεί δύσκολο στην αρχή, επειδή το ανέβασμα της σκάλας είναι μια αρκετά έντονη άσκηση. Όμως, αν το κάνετε συστηματικά, αυτή η άσκηση θα τονώσει τα πόδια σας και θα βελτιώσει την αναπνοή σας.

Στην αρχή είναι καλύτερο να ξεκινήσετε αργά και χωρίς να πιέζετε τον εαυτό σας. Καθώς θα συνηθίσετε να ανεβαίνετε από τις σκάλες, μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητά σας.

Πηγαίνετε στη δουλειά με ποδήλατο
Εάν δεν σας αρέσει το περπάτημα γιατί απαιτεί πολύ χρόνο, που πρέπει να αφαιρέσετε από την εργασία σας, δοκιμάστε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας και να πάτε στη δουλειά με το ποδήλατο για να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα.

Οι περισσότεροι δήμοι φροντίζουν να υπάρχουν ποδηλατόδρομοι και διοργανώνουν εκπαιδευτικά προγράμματα για την οδική ασφάλεια ώστε να διευκολύνουν τη διαμετακόμιση με ποδήλατο. Επωφεληθείτε από αυτό!

Συμπληρωματικά, η οδήγηση ποδηλάτου βελτιώνει τις κινητικές δεξιότητες και μειώνει τα επίπεδα στρες και χοληστερόλης.

Βοηθήστε στην καθαριότητα του σπιτιού
Στους περισσότερους δεν αρέσει να κάνουν οικιακές εργασίες, αλλά πρόκειται για έναν αποτελεσματικό τρόπο για να κινηθείτε περισσότερο. Εάν δεν σας αρέσει το περπάτημα ή η ποδηλασία, μπορείτε να σκουπίσετε το σπίτι, να περιποιηθείτε τον κήπο σας ή να οργανώσετε τα ντουλάπια σας.

Παίξτε με τα παιδιά
Εάν έχετε παιδιά, εγγόνια, αδέλφια ή ξαδέλφια, γνωρίζετε ότι είναι πάντα γεμάτα ενέργεια και σπάνια σταματούν να κινούνται. Το παιχνίδι με τα παιδιά θα σας κάνει να κινηθείτε επίσης σε έντονους ρυθμούς, αλλά να δημιουργήσετε καλύτερες σχέσεις μαζί τους. Αλλά δεν εννοούμε να παίξετε βιντεοπαιχνίδια ή να παρακολουθήσετε ταινίες, όπως είναι λογικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εγγραφή στο newsletter