GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΛΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ‘’IASMOS RUN 19 ‘’ και «απολογισμός» εκδήλωσης

ΛΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ‘’IASMOS RUN 19 ‘’


ΛΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ‘’IASMOS RUN 19 ‘’

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, στα πλαίσια της 3ης Γιορτής Τσίπουρου, τον 1ο Λαικό Δρόμο και Παιδική Διαδρομή στην περιοχή του Ιάσμου, σε συνεργασία με τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Πολυτσάκη Μιχάλη

Ο αγώνας υποστηρίχτηκε από δρομείς από Χαλκιδική, Θεσ/νίκη, Δράμα, Καβάλα, Χρυσούπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, ενώ την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα κ. Πολυτσάκης Μιχαήλ.

Μεγάλη η συμβολή των εθελοντών του αγώνα ( φοιτητές του ΣΕΦΑΑ – ΔΠΘ Ειδικότητας Στίβου και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου ), οι οποίοι βοήθησαν στην ασφάλεια και στην παροχή υπηρεσιών προς τους δρομείς.

Ο δρόμος περιείχε δύο διαδρομές των 800 μ. για παιδιά 9 – 12 ετών και 8 χλμ. για τους ενήλικες. Οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να τρέξουν μια πανέμορφη ασφάλτινη διαδρομή στην ευρύτερη περιοχή του Ιάσμου Ροδόπης.

174 δρομείς πήραν θέση στην εκκίνηση των 8 χλμ. και 68 παιδιά στην εκκίνηση των 800 μ.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος απένειμε στην γραμμή τερματισμού τα μετάλλια στους 3 πρώτους άνδρες των 8 χλμ.

Αποτελέσματα 8 χλμ. :
Στην κατηγορία Ανδρών, 1ος νικητής ο Καλούδης Ιωάννης, 2ος νικητής ο Μουρτζάνος Γεώργιος και 3ος νικητής ο Καλογιαννίδης Θωμάς

Στην κατηγορία Γυναικών , 1η νικήτρια η Γιαλαματζή Ευαγγελία, 2η η Αρτοπούλου Κατερίνα και 3η η Εμινέ Σαρισού

Οι πρώτοι νικητές ( άνδρας – γυναίκα ) είχαν την τιμή να παραλάβουν κύπελλο και επίσης οι έξι πρώτοι/τες ( 3 άνδρες – 3 γυναίκες ) ξεχωριστό μετάλλιο νίκης.

Στον αγώνα συμμετείχε και ο παλαιότερος δρομέας της Ροδόπης Γαντζίδης Παναγιώτης, δίνοντας το μήνυμα ότι η άθληση είναι ζωή και δεν έχει ηλικία.


Όλο/εςι οι τερματίσαντες βραβεύθηκαν με μετάλλιο και έδωσαν ραντεβού για το 2ο IASMOS RUN 2020.

Η 3η γιορτή τσίπουρου στον Ίασμο, που πραγματοποιήθηκε στις 2-3 Νοεμβρίου 2019, έχει καταγραφεί στην ιστορία της περιοχής ως η πιο επιτυχημένη εκδήλωση που έχει γνωρίσει ο τόπος. Περίπου 5000 άνθρωποι, ντόπιοι αλλά και από άλλες περιοχές της περιφέρειας, ήρθαν στο χώρο της εκδήλωσης για να γευτούν το ιδιαίτερο Ιασμιώτικο τσίπουρο, να δοκιμάσουν συνταγές με Θρακομακεδονικά προϊόντα,να επιμορφωθούν,να ζήσουν τη μυσταγωγία της απόσταξης,να ξεναγηθούν στο Μουσείο μας,αλλά και να διασκεδάσουν υπό τους ήχους λαϊκοδημοτικής και παραδοσιακής μουσικής.

Η παρουσία του Υφυπουργού κ. Κων. Σκρέκα, μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου, έδωσε την ευκαιρία τόσο στον ίδιο όσο και στους παραγωγούς της περιοχής να ανταλλάξουν απόψεις και να απαντηθούν ερωτήματα που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα.

Στον απόηχο της 3ης Γιορτής Τσίπουρου η ικανοποίηση για το αποτέλεσμα είναι διάχυτη, και η δέσμευση του Συλλόγου να αποτελέσει θεσμό είναι δεδομένη.

Με τιμή
Το ΔΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια