GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έκτακτα μέτρα σε Δράμα και Ξάνθη λόγω Αφρικανικής Πανώλης

Για πρώτη φορά θα εφαρμοστούν και στη χώρα μας έκτακτα μέτρα για την άσκηση θήρας και τις δραστηριότητες εντός δασικών περιοχών εξαιτί...


Για πρώτη φορά θα εφαρμοστούν και στη χώρα μας έκτακτα μέτρα για την άσκηση θήρας και τις δραστηριότητες εντός δασικών περιοχών εξαιτίας της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων (ΑΠΧ).

Πέρασαν σχεδόν δέκα ημέρες που το dasarxeio.com δημοσίευσε στοιχεία για κρούσμα Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και τα συναρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης το οποίο περιλαμβάνει έκτακτα μέτρα για περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Δράμας και Ξάνθης, που βρίσκονται κοντά στην επιβεβαιωμένη εστία (χωριό Mochure της Περιφέρειας Smolyan).

Στη Βουλγαρία, ήδη από την Παρασκευή 25/10 ισχύουν έκτακτα μέτρα στις δασικές και κυνηγετικές περιοχές γύρω από το σημείο που εντοπίστηκε το νεκρό ζώο (μολυσμένη ζώνη). Τα μέτρα αυτά έχουν διάρκεια περίπου 30 ημερών και περιλαμβάνουν απαγόρευση υλοτομίας, θήρας και υπαίθριων δραστηριοτήτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια