GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αποπομπή Α. Αγγόρτσα από το Δ.Σ. του Ε.Β.Ε. Ξάνθης – Σ. Μωραίτης: «Σας παρακαλώ κ. Αγγόρτσα, διευκολύνεται μας, παραιτηθείτε»

Σε δύσκολη θέση ήρθαν το απόγευμα της Τετάρτης τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ξάνθης όταν έπρεπε να τοποθετηθούν σ...


Σε δύσκολη θέση ήρθαν το απόγευμα της Τετάρτης τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ξάνθης όταν έπρεπε να τοποθετηθούν στην πρόταση του προεδρείου για την αποπομπή του κ. Α. Αγγόρτσα από το Δ.Σ λόγω παντελούς απουσίας εδώ και δύο χρόνια από τις συνεδριάσεις όπως ήταν υποχρεωμένος με βάση τον Επιμελητηριακό Νόμο.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο Σύμβουλος του ΔΣ ο οποίος δεν παρουσιάζεται επί 5 συνεχόμενες φορές στα Διοικητικά Συμβούλια παύετε αυτομάτως από το αξίωμα του συμβούλου.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν εκατέρωθεν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σ. Μωραίτης σε επικοινωνία του με τον Σύμβουλο κ. Αγγόρτσα του ζήτησε την παραίτηση του για τον λόγο ότι επί δύο χρόνια που είναι εκλεγμένος δεν παρέστη ποτέ στις συνεδριάσεις.

Ο κ. Αγγόρτσας παρέστη το απόγευμα της Τετάρτης στην συνεδρίαση μη αποδεχόμενος την παραίνεση του προέδρου Μωραίτη να παραιτηθεί λέγοντας ότι θα προσφύγει προκειμένου να προσβάλλει την απόφαση του προεδρείου.

Επί μακρόν το προεδρείο προσπάθησε να πείσει τον κ. Αγγόρτσα ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος.
Ο κ. Αγγόρτσας επέμενε λέγοντας να τεθεί η παραπομπή του σε ψηφοφορία.

Μάλιστα ο πρόεδρος σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα ψηφοφορίας και παρακάλεσε τον κ. Αγγόρτσα να αφήσει στην άκρη την προσπάθεια του να παγιδεύσει το προεδρείο θέτοντας το θέμα σε ψηφοφορία παρότι σύμφωνα με την ανάγνωση του νόμου δεν τίθεται θέμα ψηφοφορίας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κάλεσε τα μέλη του ΔΣ να τοποθετηθούν. Τα μέλη που τοποθετήθηκαν ήταν ο κ. Ζαιτίδης ο οποίος ανέφερε ότι λόγω της εποχικότητας της εργασίας του τους καλοκαιρινούς μήνες ενδέχεται να απουσιάζει από τις συνεδριάσεις αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι θα παραιτηθεί.

Στην προσπάθεια του Συμβούλου Νίκου Δεληπάλα να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στον κ. Αγγόρτσα ο ίδιος ανέτρεψε την δική του δημόσια σκέψη με την φράση «δεν πιστεύουμε αν σας δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία να έρχεστε κάθε Πέμπτη συνεδρίαση από εδώ και πέρα»;

Τελικά ίσχυσε η νόμιμη απόφαση του προεδρείου και ο κ. Αγγόρτσας αποχώρησε από την αίθουσα συνεδριάσεων. Αντικαταστάτης ορίστηκε ο πρώτος επιλαχών κ. Μαμούγκας Γεώργιος.

Στα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης παραιτήθηκε με αίτηση της η κ. Ξανθοπούλου από μέλος του ΔΣ λόγω φόρτου εργασίας και επικυρώθηκε το πρακτικό της προηγούμενης συνεδρίασης.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με αντικατάσταση μελλών της διοικούσας Επιτροπή λόγω παρέλευσης διετίας στην λογική να δοκιμαστούν και άλλα μέλη της παράταξης Σ. Μωραίτη σε καθήκοντα ευθύνης.






Δεν υπάρχουν σχόλια