GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ σύσσωμη η αντιπολίτευση από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ: Είπα-ξείπα ο Χρήστος Μέτιος!

Τι αναφέρει η παράταξη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ του Χριστόδουιλου Τοψίδη για τον αποχώρηση απο την συνεδρίαση του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...


Τι αναφέρει η παράταξη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ του Χριστόδουιλου Τοψίδη για τον αποχώρηση απο την συνεδρίαση του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΘ

Η συγκρότηση της Επιτροπής για τα κέντρα απεξάρτησης, ήταν η αφορμή για να αποχωρήσει το βράδυ της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου σύσσωμη η αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τη συνεδρίαση και να αφήσει τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο να συνεδριάζει με τις συνεργαζόμενες παρατάξεις των Κωστή Σιμιτσή και Ανδρέα Καραγιώργη και φυσικά με τα περισσότερα έδρανα άδεια.

Συγκεκριμένα, ενώ στην κατ’ αρχήν συζήτηση του θέματος ο κ. Μέτιος συμφώνησε να μετέχει στην επιτροπή ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη, μετά υπαναχώρησε και δέχθηκε, μόνο οι θέσεις των αναπληρωτών να δοθούν στην αντιπολίτευση. 

Με τον πολιτικό εμπαιγμό του «ΕΙΠΑ ΞΕΙΠΑ» του κ. Μέτιου, αγανάκτησε η αντιπολίτευση και αποχώρησαν όλες οι παρατάξεις διαμαρτυρόμενες. Χαρακτηριστικό είναι και το δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα αμέσως μετά η Περιφερειακή Σύνθεση του Χριστόδουλου Τοψίδη. Σημειώνεται ότι νωρίτερα απαντώντας στην ερώτηση του Περιφερειακού συμβούλου Ξάνθης Μιχάλη Αμοιρίδη για τα κονδύλια που υπάρχουν για τον κάθετο άξονα του δρόμου Εχίνου-Βουλγαρία και κυρίως αυτό που αφορά τα 40 εκατ. ευρώ που είχε δεσμευτεί ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών Στάθης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης παρέπεμψε στο Δ.Σ. της Εγνατίας Οδού, λέγοντας με αυτόν τον τρόπο ότι «δεν γνωρίζει»…!

Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Σύνθεσης αναφέρει τα παρακάτω:


Σεβόμενοι τους πολίτες της περιφέρειας και το ρόλο που καλούμαστε να υπηρετήσουμε, αρνούμαστε να υιοθετήσουμε την προχειρότητα.

Σε μια ακόμη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η διοίκηση Μέτιου επιδεικνύει περίσσευμα αλαζονείας.

Μια δημοκρατική διαδικασία οδηγήθηκε σε αδιέξοδο παρά την καλή πρόθεση και διάθεση όλων των παρατάξεων να συναινέσουν στην επιλογή εκπροσώπων, όπως αυτό της επιλογής του Συμπαραστάτη του Πολίτη.

Ο κος Μέτιος συνέχισε να προκαλεί, καθώς ο ίδιος και οι συνεργάτες του, με εμμονή συνέχισαν τον ορισμό εκπροσώπων μέσα από ασαφείς διαδικασίες και διάσταση απόψεων όλων των παρατάξεων.

Το περιφερειακό συμβούλιο είχε τη δυνατότητα να αξιοποιήσει και να αναδείξει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες πρόσωπα και συλλογικότητες σε ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στα συλλογικά όργανα αυτού, σε αντίθεση ο κος Μέτιος επέμενε να αρνείται αυτών των διαδικασιών.
Λυπούμαστε αλλά δε μπορούμε να ακολουθήσουμε τη διοίκηση σε αυτή την πολιτική στάση, και αποχωρήσαμε διαμαρτυρόμενοι μαζί με την πλειοψηφία των συμβούλων των παρατάξεων (Περιφερειακή Σύνθεση, Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, Λαϊκή Συσπείρωση και Ανταρσία), ενώ ο κος περιφερειάρχης επέλεξε να συνεχίσει μόνος, με τα δεκανίκια του.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΜΘ


Δεν υπάρχουν σχόλια