GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ημερίδα με θέμα : «Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – ΔΕΠΥ: μια πρόκληση στην καθημερινότητα»

Συνδιοργανώνεται από το Τμήμα των Θυγατέρων της Πηνελόπης Αλεξανδρούπολης ΕΥΡΥΔΙΚΗ D 427 και το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ A...


Συνδιοργανώνεται από το Τμήμα των Θυγατέρων της Πηνελόπης Αλεξανδρούπολης ΕΥΡΥΔΙΚΗ D 427 και το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ ADHD Hellas, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, ημερίδα με θέμα «Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – ΔΕΠΥ: μια πρόκληση στην καθημερινότητα»

Τόπος διεξαγωγής της ημερίδας είναι το Ωδείο Φαέθων, Μουσική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης (Αλεξανδρούπολη, οδός 14ης Μαΐου 121).

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) που πραγματοποιούνται παγκόσμια τον μήνα Οκτώβριο.

Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει το κοινό στην παραπάνω διαταραχή και να παρουσιάσει αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης των βασικών χαρακτηριστικών της ΔΕΠΥ στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον.

Το πρώτο μέρος της ημερίδας θα περιλαμβάνει εισηγήσεις από έγκριτους επιστήμονες και συνεργάτες του ADHD HELLAS, ενώ στο δεύτερο μέρος εργαστήρια με θεματικές που θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Τα εργαστήρια που θα διεξαχθούν είναι τα ακόλουθα :

1ο Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς : «Βιωματικές Δραστηριότητες για την αποτελεσματική διαχείριση μαθητών με ΔΕΠΥ: πρακτικές τροποποίησης μαθησιακής συμπεριφοράς στη σχολική τάξη» με την κ. Σκαναβή.

2ο Εργαστήριο για γονείς : «Πώς θα έχουμε ήρεμη οικογενειακή ζωή με τη ΔΕΠΥ» με την κ. Γεωργιάδου .

3ο Εργαστήριο για ειδικούς : «Διαγιγνώσκοντας αξιόπιστα τη ΔΕΠΥ: Πώς να αποφύγω την υπόδιαγνωση, αλλά και την υπέρδιαγνωση» με τον κ. Βούρδα
Σε περίπτωση αυξημένων δηλώσεων συμμετοχής για τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθεί και

4ο εργαστήριο από τον διδάκτορα Κλινικής Ψυχολογίας κ. Αντώνιο Καλαματιανό.

Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια που θα διεξαχθούν απαιτείται να αποσταλεί «δήλωση συμμετοχής» από τους ενδιαφερόμενους και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η υποβολή της «δήλωσης συμμετοχής» των ενδιαφερομένων θα γίνεται με την αποστολή e-mail στο labrianatsiak@icloud.com με θέμα ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και θα δηλώνεται από τον κάθε ενδιαφερόμενο το ονοματεπώνυμο, η ειδικότητα του, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και το εργαστήρι για το οποίο ενδιαφέρεται ( παράδειγμα : Άννα Παπαδοπούλου , γονιός, 69χχχχχ, 2ο εργαστήριο).

Οι συμμετοχές για το κάθε εργαστήριο ανέρχονται στα 15 άτομα .
Τέλος, το κοινό έχει τη δυνατότητα κατάθεσης ερωτημάτων προς τους εισηγητές πριν από την ημέρα της ημερίδας . Τα ερωτήματα αυτά θα τα επεξεργαστεί η ομάδα των εισηγητών και θα απαντηθούν είτε την ημέρα της ημερίδας, είτε ηλεκτρονικά. Η υποβολή ερωτημάτων του κοινού θα γίνεται με την αποστολή e-mail στο labrianatsiak@icloud.com με θέμα ΕΡΩΤΗΜΑ.

Η είσοδος και η παρακολούθηση της ημερίδα και η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια