GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Παρέμβαση Κελέτση στην 5η Συνάντηση της Μικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της EUROPOL, στις Βρυξέλλες

Παρέμβαση σχετικά με το θέμα της παράνομης διακίνησης μεταναστών και το προσφυγικό, έκανε ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. κ. Σταύρος Κελέτσης...


Παρέμβαση σχετικά με το θέμα της παράνομης διακίνησης μεταναστών και το προσφυγικό, έκανε ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. κ. Σταύρος Κελέτσης κατά τη χθεσινή -πρώτη μέρα- συνεδρίασης της μικτής ομάδας των εθνικών κοινοβουλίων των χωρών της ΕΕ και του Ευρωκοινοβουλίου, ελέγχου της ΕUROPOL, που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες.

Ο κ Κελέτσης τόνισε ότι οι ροές των παράνομων μεταναστών, τον τελευταίο καιρό, έχουν αυξηθεί ανησυχητικά στον Έβρο, τόσο από τα χερσαία όσο και από τα θαλάσσια σύνορα.


Δυο ερωτήσεις του Σταύρου Κελέτση στηνν Εκτελεστική Διευθύντρια της EUROPOL, Catherine De Bolle

Απηύθυνε δε δύο ερωτήσεις στην Εκτελεστική Διευθύντρια της EUROPOL, κυρία De Bolle, που πρόσφατα είχε επισκεφτεί τον Έβρο.

Αφενός σχετικά με την τοποθέτηση Guest Officers της ΕUROPOL στον Έβρο, καθώς και για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας με την Τουρκία, για την καταπολέμηση της διασυνοριακής εγκληματικότητας και την ανταλλαγή πληροφοριών.

Η κ De Bolle απαντώντας στον εβρίτη βουλευτή, τόνισε ότι προς το παρόν δεν προβλέπεται η τοποθέτηση Guest Officers στον Έβρο, έχουν όμως εγκατασταθεί εκεί ειδικοί ”αναλυτές”, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές και την Frontex.

Όσον αφορά την συμφωνία με την Τουρκία απάντησε ότι αυτή την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις, για την επίτευξη μιας επιχειρησιακής συμφωνίας για την ανταλλαγή πληροφοριών, κάτι όμως αρκετά δύσκολο.



Δεν υπάρχουν σχόλια