GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


To πρόγραμμα του υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης Γιώργου Χατζηθεοδώρου για τον Πολιτισμό-Αξιοποίηση του κτηρίου Μουζαφέρ Μπέη

Την πολιτική μας σε σχέση με τον πολιτισμό, οφείλουμε να την επαναπροσδιορίσουμε με βάση την ποιότητα που έχει υποχρέωση να προσφέρει...

Την πολιτική μας σε σχέση με τον πολιτισμό, οφείλουμε να την επαναπροσδιορίσουμε με βάση την ποιότητα που έχει υποχρέωση να προσφέρει ο Δήμος στους Δημότες και την αντίληψη ενός συμμετοχικού Δήμου. Άμεσα πρέπει να προχωρήσουμε σε αποφάσεις και ενέργειες για:

Αναβάθμιση της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου η οποία θα λειτουργεί στην βάση της συμμετοχικότητας και θα πλαισιώνεται από δημότες.

Αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου Ξάνθης που έχουν πολιτιστικό ενδιαφέρον π.χ. κτήριο Μουζαφέρ Μπέη. Την συντήρηση και αναβάθμιση των χώρων αυτών για την αποτελεσματική λειτουργία τους και την χρήση τους από συλλογικότητες του Δήμου ή δράσεις που θα οργανώνει ο ίδιος ο Δήμος (π.χ. ωδείο, σχολές χορού κλπ).


Ίδρυση Θεάτρου για φιλοξενία τοπικών θεατρικών ομάδων ή ομάδων ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ελευθέρου θεάτρου, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες κτηριακές υποδομές.

Τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου, ΘΛΕ – Καρναβάλι, Γιορτές Παλιάς Πόλης, Χατζιδάκειο (φεστιβάλ για την ανάδειξη, σε διεθνές επίπεδο, της σχέσης του με την Ξάνθη)

Τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των οικισμών του Δήμου Ξάνθης με την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων, την βελτίωση των πολιτιστικών τους υποδομών και την ανάδειξη της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

Υποψήφιος Δημαρχος Ξανθης
Γιωργος Χατζηθεοδώρου
Πολίτες για την Ξάνθη