GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στην κορυφή της εκπαιδευτικής ρομποτικής για άλλη μια χρονιά οι Robospecialists

Με ρεκόρ συμμετοχών από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε ο φετινός τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, που δ...


Με ρεκόρ συμμετοχών από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε ο φετινός τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, που διοργανώθηκε στις 16 και 17 Μαρτίου από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas. Στον τελικό συναγωνίστηκαν 1.976 μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε 431 ομάδες από όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή των παιδιών να αυξάνεται πάνω από 60% μέσα σε έναν χρόνο. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος παρευρέθηκε στον διαγωνισμό και κήρυξε την έναρξή του. Το παρών στον διαγωνισμό έδωσαν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος.



Μιλώντας για την προσφορά του διαγωνισμού, ο πρόεδρος της World Robot Olympiad Hellas, Γιάννης Σομαλακίδης, σημείωσε ότι είναι ένας μοναδικός τρόπος για να κατανοήσουν τα παιδιά τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων, να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους – προσόντα που είναι απαραίτητα για την επιτυχή πορεία τους στον 21ο αιώνα, καθώς η μεθοδολογία STEM συνδυάζει τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, την επιστήμη των μηχανικών και τα μαθηματικά.



Με έξι ομάδες στον τελικό οι… ρομποτικοί ποδοσφαιριστές της Ξάνθης
Οι Robospecialists, μετά την επιτυχία τους στους περιφερειακούς αγώνες ρομποτικής της ΑΜ-Θ και την πρωτιά που πέτυχαν στην κατηγορία ποδοσφαίρου, μια κατηγορία στην οποία η Ξάνθη έχει ‘’χτίσει’’ παράδοση αφού είναι αυτή που έφερε το αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο, συμμετείχαν στον τελικό της Αθήνας με έξι ομάδες. Μετά από δεκατέσσερις προκριματικούς αγώνες, που τους έφεραν στην 16άδα, στην 8άδα, στην 4άδα και τέλος στον τελικό, η ξανθιώτικη ομάδα συμμάχησε με την ομάδα από τα Τρίκαλα ‘’SakkasRobotBoys’’ και κατέλαβαν την δεύτερη θέση στην κατηγορία ποδοσφαίρου 2×2, που αποδείχθηκε φέτος άκρως ανταγωνιστική. Οι Robospecialists ποδοσφαιριστές που γύρισαν πίσω με το δεύτερο βραβείο είναι οι: Αναστάσιος Παρασχίδης (Στ τάξη του 3ου Δημοτικού), Βασίλης Τσουκαλίδης (Ε τάξη του Δημοτικού Γενισέας), Γρηγόρης Παπαδόπουλος (Στ τάξη διθέσιου δημοτικού Κεχρόκαμπου) με προπονητή τον Παναγιώτη Γιάννη. Η προετοιμασία που ξεκίνησαν όλα τα παιδιά με τους προπονητές τους από τον Οκτώβριο στέφθηκε με επιτυχία και επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά την θέση που επάξια έχουν κατακτήσει οι Robospecialists όχι μόνο στην Ξάνθη και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ αλλά πανελλαδικά και σε διεθνές επίπεδο.

Πληθώρα δράσεων από τον σύλλογο Ρομποτικής

– Στο τέλος του μήνα το συνέδριο και τα βιωματικά εργαστήρια «δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ και τεχνολογία στην εκπαίδευση»

Παράλληλα οι πολλαπλές δράσεις του συλλόγου συνεχίζονται. Είναι ήδη σε εξέλιξη το Arduino Workshop για μαθητές ηλικίας 14-18 ετών και εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας-πρωτοβάθμιας, το οποίο ολοκληρώνεται την επόμενη Κυριακή σε συνεργασία με την ομάδα Democritus Industrial Robotics. Στις 30 με 31 Μαρτίου συνδιοργανώνεται από το Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ και του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» με τίτλο: «Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Ατόμων με Δυσλεξία – Μαθησιακές Δυσκολίες Νομού Ξάνθης, τον Σύλλογο Ρομποτικής – Μαθηματικών – Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης «Robospecialists» και το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Ν. Ξάνθης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης συνέδριο στο Αμφιθέατρο του 3ου Λυκείου Ξάνθης με θέμα: «Δυσλεξία – Μαθησιακές Δυσκολίες – ΔΕΠΥκαι Τεχνολογία στην Εκπαίδευση».

Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα διεξαχθούν δύο βιωματικά εργαστήρια από διδάσκουσες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος:

1. Βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Υποστήριξη παιδιών με δυσλεξία από το οικογενειακό τους περιβάλλον» που απευθύνεται σε γονείς. Εισηγήτρια: Δρ. Ζωή Καραμπατζάκη.

2. Βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Εκπαιδευτική υποστήριξη παιδιών με δυσλεξία» που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς. Εισηγήτρια: Δρ. Αγάθη Σταθοπούλου.

Ακόμη, η ομάδα μαθηματικών του συλλόγου θα συμμετάσχει στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό 2019, που θα διεξαχθεί για 10η συνεχή χρονιά στα σχολεία ΑΞΙΟΝ το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 9:00, όπου θα διαγωνιστεί με μαθητές από όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ από την Β’ Δημοτικού έως την Γ’ Λυκείου. Το επίπεδο είναι υψηλό και η εκπαιδεύτρια Χρύσα Μυλωνά εργάζεται εντατικά με τους μαθητές του Συλλόγου. Ο Απρίλιος ακολουθεί με νέες δράσεις εντός και εκτός Ξάνθης, καθώς η άνοιξη μπήκε δυναμικά και στην ρομποτική.