GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα: Δώστε μας τους οκτώ αξιωματικούς

Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Άγκυρας και οι αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, με τον πρέσβη της Τουρ...


Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Άγκυρας και οι αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκεργκίν, να δηλώνει, πως για τη χώρα του παραμένει ανοικτό το ζήτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι είχαν καταφύγει στην Ελλάδα αμέσως μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στη χώρα.

«Οι πραξικοπηματίες θα πρέπει να δικαστούν από το τουρκικό δικαιϊκό σύστημα αφότου εκδοθούν στην Τουρκία», δήλωσε ο Οζουγκεργκίν, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Αnadolu.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποστήριξε, εξάλλου, πως η χώρα του και η Ελλάδα έχουν πολλά ανεπίλυτα ζητήματα στο Αρχιπέλαγος.

«Μη λειτουργική μια “ενεργειακή εξίσωση” στην ανατoλική Μεσόγειο χωρίς εμάς»
O επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στην Αθήνα αναφέρθηκε εκτενώς και στις ενεργειακές αξιώσεις της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο.

«Μια “ενεργειακή εξίσωση” στην Ανατολική Μεσόγειο – στην οποία η Τουρκία δεν εμπλέκεται – δεν θα ήταν μια πραγματική εξίσωση και δεν θα λειτουργούσε» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, «η Τουρκία αμφισβήτησε με συνέπεια τη μονομερή γεώτρηση της ελληνοκυπριακής διοίκησης στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ υποστήριξε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στους πόρους της περιοχής.