GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στον δικηγόρο του Τραμπ επεκτείνονται οι έρευνες για τις σχέσεις με τη Ρωσία

Ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έλαβε κλήτευση προκειμένου να καταθέσει σε δύο επιτροπές της Κογκρέσου που διε...

Ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έλαβε κλήτευση προκειμένου να καταθέσει σε δύο επιτροπές της Κογκρέσου που διερευνούν τις καταγγελίες για ύπαρξη διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στη Ρωσία και στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.
Ο δικηγόρος Μάικλ Κοέν επιβεβαίωσε ότι του ζητήθηκε να καταθέσει και να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τυχόν επαφές του με το Κρεμλίνο. Ο ίδιος ανέφερε ότι απέρριψε το αίτημα γιατί είναι «υπερβολικά ευρύ» και «δεν μπορεί να απαντηθεί».

Την περασμένη εβδομάδα ενεπλάκη στην υπόθεση ο γαμπρός του Τραμπ και υψηλόβαθμος σύμβουλός του, Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος φέρεται να είχε τουλάχιστον τρεις επαφές που δεν είχαν αποκαλυφθεί έως τώρα με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 και μετά το πέρας της.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο διευθυντής επικοινωνίας του προέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Ντάμπκι, πρόκειται να αποχωρήσει ύστερα από τρεις μήνες στη θέση αυτή στον Λευκό Οίκο.

Η αποχώρηση του διευθυντή επικοινωνίας σημειώνεται ενώ ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει έναν ευρύτερο στρατηγικό ανασχηματισμό προκειμένου να αντιμετωπίσει τους ισχυρισμούς για ύπαρξη διαύλων επικοινωνίας με τη Ρωσία.

Στα σχέδια αυτά περιλαμβάνεται και η δημιουργία μιας «αίθουσας πολέμου» προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα ερωτήματα και οι διάφορες έρευνες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της διοίκησης και πρόσωπα που πρόσκεινται στον Τραμπ, ο πρόεδρος σχεδιάζει να φέρει νέους συμβούλους στον Λευκό Οίκο, προσθέτοντας στο προσωπικό του έμπειρους επαγγελματίες της πολιτικής, περιλαμβανομένου του πρώην διευθυντή της εκστρατείας του Τραμπ.

Ενδεχομένως οι αλλαγές αυτές να περιλαμβάνουν επίσης την πρόσληψη περισσότερων δικηγόρων για να χειριστούν την έρευνα για τη Ρωσία στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντιμετωπιστεί ένα σκάνδαλο που έχει απειλήσει τη νεαρή προεδρία του Τραμπ.

Πηγή: http://news.in.gr