GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΠΡΟΣΟΧΗ στον δάκο στον Έβρο

Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ...

Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων που τοποθετήθηκαν και το 2016 στην ευρύτερη ελαιοκομική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, παρατηρήθηκε μεγάλη έξαρση του πληθυσμού σε όλη την περιοχή που καλλιεργούνται ελιές τις τελευταίες μέρες, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. 

Για το λόγο αυτό προτείνεται στους ελαιοπαραγωγούς να πραγματοποιήσουν καθολικό ψεκασμό με κατάλληλα εντομοκτόνα, με πολύ μεγάλη προσοχή και σε συνεννόηση πάντα με τους γεωπόνους της υπηρεσίας μας στα τηλ. 25513-57123 και 25513-57140 . 

Οι ελαιοπαραγωγοί καλούνται σε όλη την ελαιοκομική περίοδο, κυρίως δε μέχρι την ελαιοσυλλογή, να επισκέπτονται τα κτήματα τους και να εξετάζουν δειγματοληπτικά τους ελαιόκαρπους. Αν παρατηρούν παρουσία του δάκου να επικοινωνούν με τους Γεωπόνους της Υπηρεσίας μας για να υπάρχει συντονισμός και να αποφεύγονται οι άσκοποι ψεκασμοί.

Νεότερα δεδομένα θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων σε όλη την περιοχή Αλεξανδρούπολης.