GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



3 ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟΝ Διεθνή διαγωνισμό Berlin Wine Trophy 2016 ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ

Μια ακόμη χρυσή διάκριση και μάλιστα τριπλή ήρθε για το Kτήμα Βουρβουκέλη από τον διεθνή διαγωνισμό οίνων του Βερολίνου. Οι ετικέτες του...

Μια ακόμη χρυσή διάκριση και μάλιστα τριπλή ήρθε για το Kτήμα Βουρβουκέλη από τον διεθνή διαγωνισμό οίνων του Βερολίνου. Οι ετικέτες του κτήματος Ασύρτικο (λευκό), Άβδηρος (ροζέ) και Λημνιό (ερυθρό) ήταν οι οινοι  που κέρδισαν με τον καλύτερο τρόπο το ενδιαφέρον των κριτών, στον μεγάλο αυτό διαγωνισμό. 

Τρία χρυσά μετάλλια που σημαίνουν πολλά τόσο για το Κτήμα Βουρβουκέλη όσο και για την οινική ταυτότητα της χώρας. Το γεγονός ότι γηγενείς ποικιλίες, όπως είναι το Λημνιό, το Ασύρτικο αλλά και το Παμίδι που υπερέχει στο χαρμάνι του ροζέ Άβδηρου (80%), κέρδισαν το ενδιαφέρον των ξένων γευσιγνωστών είναι σίγουρα σημαντικό. 

Η αρχαία αμπελουργικη και οινοποιητικη  ζώνη των Αβδήρων που αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Κτήμα Βουρβουκέλη, ενισχύει τον χάρτη αναγνώρισης των ελληνικών οίνων στο Βορειότερο μέρος της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα ζωτικής σημασίας κομμάτι με ιστορία στον οινο, που αναβιώνει και μάλιστα αναγνωρίζεται αρκετά μακριά από τα σύνορα της χώρας. 

Εκτός από αυτή την σημαντική διάκριση του Κτήματος, το εξαγωγικό κομμάτι που είναι αρκετά χρόνια δραστήριο, δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τις γηγενείς αυτές Ελληνικές ποικιλίες. Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βόρεια Ευρώπη αλλά και η σημαντική αγορά της Ασίας, είναι κάποια από τα σημεία της υφηλίου που εισάγουν τους οινους του Κτήματος.

Ο σημαντική δουλειά του Κτήματος για την ανάδειξη τοπικών οίνων, φέρνει αισιοδοξία αλλά και υπόσχεση για ακόμη σημαντικότερες διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων! 

Το οινοποιείο της οικογένειας Βουρβουκέλη βρίσκεται στην είσοδο των Αβδήρων δίπλα στην επαρχιακή οδό, σε απόσταση είκοσι χιλιομέτρων από την πόλη της Ξάνθης. Διαθέτει χώρο υποδοχής επισκεπτών, αίθουσα γευσιγνωσίας καθώς και αίθουσα εκδηλώσεων. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί για τη διαδικασία παραγωγής του οινου  ,να ξεναγηθεί στον αμπελώνα , να επισκεφθεί το κελάρι των βαρελιών, καθώς και το χώρο παλαίωσης των φιαλών.