GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δραματική η υπολειτουργία του Ακτινολογικού, προκηρύχτηκαν θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Με ανακοίνωση που υπογράφει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ενημερώνει ότι : «Μετά από 6,5 χρόνια δραματικών περικοπών στην Υγεία...

Με ανακοίνωση που υπογράφει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ενημερώνει ότι :

«Μετά από 6,5 χρόνια δραματικών περικοπών στην Υγεία, φέτος για πρώτη φορά το κλίμα αντιστρέφεται:

1) Αντί για μείωση ο προϋπολογισμός του 2016 προέβλεψε αύξηση των δαπανών για την Δημόσια Υγεία (από 1,388 δις σε 1,586 δις δηλαδή αύξηση 14%).

2) Σήμερα 26/4/2016 με την Α2α/Γ.Π./οικ.30686 για πρώτη φορά μετά από 6,5 χρόνια προκηρύχτηκαν θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ: 9 θέσεις για το Νοσοκομείο Ξάνθης

(2 Παθολόγοι, 2 Καρδιολόγοι, 2 Παιδίατροι, 2 Ψυχίατροι, 1 Πνευμονολόγου), ενώ πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 11 επικουρικών γιατρών και παρατάθηκε η θητεία για 9 μήνες άλλων 8.

3) Θα ακολουθήσει προκήρυξη για νοσηλευτικό προσωπικό και οδηγούς ασθενοφόρου.»

Τα ερωτήματα εξακολουθούν να παραμένουν με την υποστελέχωση των υφιστάμενων κλινικών και ειδικότερα με το Ακτινολογικό που από αρκετούς μήνες παραμένει ανοιχτό χάριν των “υπεράνθρωπων” προσπαθειών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αν και υπολειτουργεί απεμπολώντας τεράστια έσοδα από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου η έλλειψη ειδικευμένων γιατρών, φτάνοντας την κατάσταση στα όρια των Ποινικών Ελέγχων.

Η τραγική κατάσταση είναι σε γνώση των προϊσταμένων κλιμακίων με έγγραφα τα οποία, μάλλον ευαισθητοποιουν από ελάχιστους έως και ...κανένα.