GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

Βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αιμοδότες από την Ξάνθη για την προσφορά τους!

Τους Έλληνες Αιμοδότες, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και στελέχη του Ιατρικού και Παραιατρικού προσωπικού...

Τους Έλληνες Αιμοδότες, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και στελέχη του Ιατρικού και Παραιατρικού προσωπικού σε υπηρεσίες αιμοδοσίας Νοσοκομείων, που έχουν προσφέρει περισσότερες από 50 μονάδες αίμα, τίμησε την Κυριακή, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε ειδική εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο. Ανάμεσά τους και 18 εθελοντές αιμοδότες από την Ξάνθη. 

Στην εκδήλωση που έγινε σε κλίμα συγκίνησης παρέστησαν ο υπουργός Υγείας Παν. Κουρουμπλής και εκπρόσωποι των υπηρεσιών Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων της χώρας, οι οποίες πρωτοστατούν στην μεταστροφή των αιμοδοτών φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος σε Τακτικούς Μη Αμειβόμενους Εθελοντές Αιμοδότες και παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά συγκέντρωσης εθελοντικά προσφερόμενου αίματος. Μεταξύ αυτών οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας στα Νοσοκομεία, Παίδων «Αγια Σοφία, και «Αγλαΐα Κυριακού», Άμφισσας, Γρεβενών, Κορίνθου, «Ελπίς», «Αμαλία Φλέμιγκ», «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη, «Χατζηκώστα», στα Ιωάννινα, και η υπηρεσία Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο του Ρίο.

Κατά το χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η βράβευση των Αιμοδοτών αποτελεί εκπλήρωση στοιχειώδους χρέους από την πλευρά της Πολιτείας. «Η βράβευσή σας συνιστά εκπλήρωση, εκ μέρους της Πολιτείας, στοιχειώδους χρέους απερίφραστης αναγνώρισης της ανιδιοτελούς προσφοράς σας. Προσφοράς στην κοινωνία, προσφοράς στον συνάνθρωπο, πρωτίστως,όμως,προσφοράς στον Άνθρωπο. Και αυτό, γιατί η προσφορά σας σηματοδοτεί κορυφαίο παράδειγμα αλληλεγγύης. Αφού δίνοντας το αίμα σας, και μάλιστα με την ευγενή αντίληψη εκπλήρωσης αποστολής, προσφέρετε στον συνάνθρωπο αντίδωρο ζωής. Και μιας και η ζωή είναι θείο δώρο, το να την μοιράζεται κανείς, δίχως κανένα αντάλλαγμα, με τον συνάνθρωπο προσδίδει, εμπράκτως, στο αίσθημα της αλληλεγγύης το πιο γνήσιο νόημά του».

«Αν σ' αυτά», επισήμανε ο κ.Παυλόπουλος, «προστεθεί το ότι ένα τέτοιο αντίδωρο ζωής από την πλευρά σας παρέχεται μέσα στην σημερινή κοινωνική και οικονομική συγκυρία, που έχει φθάσει στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης, τότε ευχερώς εξηγείται το γιατί η βράβευσή σας, όπως είπα, αποτελεί εκπλήρωση στοιχειώδους χρέους από την πλευρά της Πολιτείας. Να είσθε βέβαιες και βέβαιοι ότι, διαχρονικώς, παρέχετε σ' όλους μας, ανεξαιρέτως, ένα εμβληματικό παράδειγμα αλτρουισμού και ανθρωπισμού. Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για να το αντισταθμίσει, έστω και συμβολικώς. Γι' αυτό περιορίζομαι στην ευχή: Η Θεία Πρόνοια να σας επιδαψιλεύει αυτό που σας αναλογεί και, επέκεινα, αυτό που σας ανήκει».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, υπογράμμισε ότι «οι εθελοντές αιμοδότες είναι οι πραγματικοί καταλύτες σε μια εποχή που το υπερτροφικό εγώ που κυριαρχεί, επιχειρεί να καταστρέψει κάθε έννοια αλληλεγγύης, να καταστήσει τον άνθρωπο ένα μοναχικό άτομο που να νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και να μη νοιάζεται για το τι συμβαίνει δίπλα του».

Ο κ. Κουρουμπλής, ανέφερε επίσης ότι η σημερινή πρωτοβουλία της Προεδρίας «ανοίγει ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο. Ένα μέτωπο μέσα από το οποίο θα πρέπει να προωθηθούν λειτουργίες που έχουν να κάνουν με τις αξίες του ανθρώπου» και πρόσθεσε ότι η προσωπική συμμετοχή του προέδρου της Δημοκρατίας στην προσπάθεια του υπουργείου σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εθελοντική αιμοδοσία, με τη δωρεά οργάνων σώματος και με μια σειρά σχετικών θεμάτων που άπτονται της υγείας του ανθρώπου, θα είναι κρίσιμη, χρήσιμη και καθοριστική.

Ο υπουργός Υγείας συνεχάρη του Αιμοδότες σημειώνοντας ότι «πραγματικά με το αίμα τους αποτυπώνουν την αξία της αλληλεγγύης» και συμπλήρωσε: « ότι πιο άξιο βγαίνει μέσα από την έννοια της αλληλεγγύης, αποτυπώνεται με την πράξη και τη συμπεριφορά των εθελοντών αιμοδοτών.

Η βράβευση των πρωτοπόρων της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην χώρα μας σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών αποκτά εκ των πραγμάτων ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού ο κορυφαίος Θεσμός της χώρας, επιβραβεύει μια από τις κορυφαίες εκφράσεις της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στην προκειμένη περίπτωση την πολύχρονη και ανιδιοτελή προσφορά για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. «Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη είναι μια γιορτή για όλους εκείνους που ευθύνονται για την σωτηρία εκατομμυρίων ασθενών σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας το αίμα τους εθελοντικά και χωρίς ανταλλάγματα».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και όλοι οι Σύλλογοι μέλη της, διοργανώνουν εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με αφορμή την ημέρα αυτή, που σκοπό έχουν την διάδοση και την προώθηση της Εθελοντικής, μη αμειβόμενης αιμοδοσίας, σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Ποιοι βραβεύτηκαν από την Ξάνθη
Αρσενίου Στυλιανός του Παναγιώτη 73 μονάδες
Αλατζάς Ηλίας του Αλεξάνδρου  66 μονάδες
Παπαχρόνης Ιωάννης του Χαραλάμπους 58 μονάδες
Εποιμενίδης Σταμάτης του Ιωάννη 57 μονάδες 
Χοτουμανίδης Αθανάσιος του Γεωργίου 57 μονάδες 
Παληούρης Κωνσταντίνος του Παναγίωτη 56 μονάδες 
Παπαευστρατίου Γεώργιος του Δημητρίου 55 μονάδες 
Σαμουηλίδης Δημοσθένης του Ιωάννη 55 μονάδες 
Μπουγιουκλού Αλέξανδρος του Μεχμέτ 54 μονάδες 
Γαλάνης Κωνσταντίνος του Δημητρίου 52 μονάδες 
Μαυρολίος Ηλίας του Ευαγγέλου 52 μονάδες 
Παναγιωτίδης Φίλλιπος του Νικολάου 52 μονάδες 
Γεωργακόπουλος Θεμιστοκλής του Βασιλείου 51 μονάδες 
Καραμανλής Χρήστος του Στυλιανού 51 μονάδες 
Χατζηπαναγιώτου Φίλλιπος του Ευστρατίου 51 μονάδες 
Λαζαρίδης Χρήστος του Θεολόγου 50 μονάδες 
Μπάτζιος Ιωάννης του Αθανασίου 50 μονάδες 
Νικολαΐδης Θεόδωρος του Ιωάννη 50 μονάδες