GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Άναψαν» ξανά τα Πλαστικά Θράκης στην Ξάνθη – Αναζωπυρώθηκε η φωτιά! Διαρροή λέβητα η αιτία

-Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής, την έσβησαν αλλά άναψε ξανά το πρωί της Δευτέρας Αναζωπυρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της ...

-Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής, την έσβησαν αλλά άναψε ξανά το πρωί της Δευτέρας

Αναζωπυρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Εργοστάσιο των Πλαστικών Θράκης, στο Μαγικό της Ξάνθης. 

Πρόκειται για την φωτιά που ξέσπασε αρχικά λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα της Κυριακής στο νότιο τμήμα του Εργοστασίου προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση και επέμβαση της Πυροσβεστικής. 

Η φωτιά έγινε αντιληπτή όταν άρχισαν να βγαίνουν πυκνοί μαύροι καπνοί από το Εργοστάσιο ενώ στο σημείο κλήθηκαν και έσπευσαν 2 πλήρως επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης καθώς και 1 όχημα της Π.Υ. στη ΒΙΠΕ. Οι Πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί και απειλήσει ολόκληρο το Εργοστάσιο, ενώ παρέμειναν προληπτικά στον χώρο μέχρι και τις 9.00 περίπου το βράδυ της Κυριακής επιτηρώντας την περιοχή. 

Αναζωπύρωση τη Δευτέρα
Την Δευτέρα ωστόσο το πρωί η φωτιά αναζωπυρώθηκε με αποτέλεσμα να κληθεί ξανά η Πυροσβεστική με 2 κατάλληλα επανδρωμένα οχήματα, με τους Πυροσβέστες να επεμβαίνουν για ακόμη μια φορά έγκαιρα και σωτήρια, σβήνοντας την φωτιά. 

Σύμφωνα με την έως τώρα εικόνα φαίνεται πως η φωτιά αποδίδεται στον λέβητα του εργοστασίου που υπέστη διαρροή. Οι ακριβείς συνθήκες και τα αίτια κάτω από τα οποία εκδηλώθηκε η πυρκαγιά θα προκύψουν μετά το πέρας της προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Π.Υ. Ξάνθης. 

Το περιστατικό κινητοποίησε την Πυροσβεστική, ενώ τέθηκε σε επιφυλακή το προσωπικό υπό τον φόβο εξάπλωσης της πυρκαγιάς.