GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ολικό λίφτινγκ στους δρόμους της Ξάνθης – Στο τραπέζι ξανά η κυκλοφοριακή μελέτη!

-Διπλής κυκλοφορίας η Τσιμισκή, υπόγεια σύνδεσή της με τη Σταύρου Βλαχοπούλου και ήπιας κυκλοφορίας 28η Οκτωβρίου  -Ανοίγει στο σημείο π...

-Διπλής κυκλοφορίας η Τσιμισκή, υπόγεια σύνδεσή της με τη Σταύρου Βλαχοπούλου και ήπιας κυκλοφορίας 28η Οκτωβρίου 
-Ανοίγει στο σημείο πίσω από το Ρολόι η Κεντρική Πλατεία, απαγορευτικό στην Παλιά Πόλη 

Ολικό λίφτινγκ στους δρόμους της Ξάνθης, κυρίως στο κέντρο και την Παλιά Πόλη, περιλαμβάνει το νέο σενάριο της κυκλοφοριακής μελέτης, που βρίσκεται σε εξέλιξη και παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου. 

Η ομάδα των μελετητών, παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις που περιλαμβάνονται πρακτικά στο 3ο σενάριο που καταθέτουν από την πλευρά τους στον Δήμο, και στόχο έχουν όπως επισήμαναν οι ίδιοι να βελτιώσουν την κυκλοφορία τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών μέσα στην πόλη αλλά και να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν προκύψει από το έργο της ενοποίησης των πλατειών. 

Ήπιας κυκλοφορίας η 28ης Οκτωβρίου 
Αρχικά, προτείνεται η μερική πεζοδρόμηση της 28ης Οκτωβρίου από το ύψος της Πλατείας Ελευθερίας έως και την Κεντρική Πλατεία ώστε αυτή να μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, με τη δημιουργία χώρων φορτοεκφόρτωσης αλλά και χώρου στάθμευσης για τους οδηγούς ταξί. 

Διπλής κυκλοφορίας η Τσιμισκή
Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, η Τσιμισκή μετατρέπεται σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας ενώ επεκτείνεται μέσα από το πάρκο της Ηρώων στο τρίγωνο μπροστά από το Διοικητήριο ώστε να συνδεθεί με την Βλαχοπούλου και κατ' επέκταση την οδό Σάρδεων. Μάλιστα, η επέκταση της Τσιμισκή προβλέπεται να γίνει με υπόγειο ή υπέργειο τρόπο, με πιο πιθανό σενάριο το πρώτο, ενώ παράλληλα δημιουργούνται και δύο κυκλικοί κόμβοι. 

Ανοίγει η Κεντρική Πλατεία 
Μεταξύ άλλων στο σενάριο προβλέπονται και παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του εσωτερικού δακτυλίου της πόλης, όπως ανέφεραν οι μελετητές, και πιο συγκεκριμένα προτείνεται η αντιδρόμηση της Μιλτιάδη Γεωργίου ώστε να δημιουργηθεί μια ήπια κάθοδος προς την Πλατεία με ταυτόχρονη πεζοδρόμηση της Στογιαννίδου αλλά και αμφιδρόμηση της Βενιζέλου από το ύψος της Βόγδου μέχρι και τη Μιλτιάδη Γεωργίου. 

Απαγορευτικό στην Παλιά Πόλη
Ρυθμίσεις προβλέπονται και για την Παλιά Πόλη, στην οποία προτείνεται να τεθεί σε εφαρμογή ο θεσμός της κάρτας μόνιμων κατοίκων και να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν σημεία ελέγχου για την εφαρμογή του μέτρου. Φυσικά στο παραπάνω σενάριο προβλέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων έκτακτης ανάγκης αλλά και η πρόσβαση σε ειδικές περιπτώσεις. 

Παράλληλα προτείνεται η αξιοποίηση του χώρου στην είσοδο της Παλιάς Πόλης από τη Λευκού Πύργου, για τη δημιουργία ενός μικρού πάρκινγκ το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής συνδυαστικά πάντα με τον χώρο της Πλατείας Εμπορίου. Όσον αναφορά μάλιστα τους χώρους στάθμευσης προτάθηκε επίσης η επέκταση του Δημοτικού Πάρκινγκ, υπογείως σε ένα ή δύο επίπεδα εφόσον υλοποιηθεί η υπόγεια σύνδεση της Τσιμισκή με την οδό Σταύρου Βλαχοπούλου.   

Ταυτόχρονα, προτάθηκε η αξιοποίηση ενός χώρου που ανήκει στον δήμο, απέναντι από το ξενοδοχείο Ξανθίππειον, ώστε να δημιουργηθεί εκεί ένα πολυόροφο πάρκινγκ με μηχανικό σύστημα. Ο Δήμαρχος μάλιστα ανέφερε πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με καθεστώς Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Οι προτάσεις αυτές των μελετητών κατατέθηκαν στα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία ωστόσο δεν έλαβε κάποια απόφαση σχετική με το θέμα, μιας και ήταν απλώς μια ενημερωτική παρουσίαση προς το Σώμα, ενώ οι τελικές αποφάσεις φαίνεται πως θα παρθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια