GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καταγγελία Μπένη για “πλαστά” πρακτικά στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης

-Η παράταξή του ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα της Κυκλοφοριακής Μελέτης λέγοντας πως έχουν παραποιηθεί πρακτικά  -Αρνήθηκε ο Δήμαρχος τις ...

-Η παράταξή του ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα της Κυκλοφοριακής Μελέτης λέγοντας πως έχουν παραποιηθεί πρακτικά 
-Αρνήθηκε ο Δήμαρχος τις καταγγελίες, λέγοντας πως έχουν καταγραφεί όσα έγιναν στα πρακτικά 

Στην καταγγελία προς πρακτικά της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης έχουν παραποιηθεί και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο επικεφαλής της παράταξης Συμμετέχω κ. Δημήτρης Μπένης. 

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής, ο κ. Μπένης ζήτησε και έλαβε τον λόγο διαβάζοντας μια επιστολή την οποία υπογράφει ο ίδιος ως επικεφαλής, και στην οποία ανέφερε πως το πρακτικό Ν.12 στις 21.10.2014 “είχε ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα και το τί ακριβώς είχε γίνει στην Επιτροπή” στην οποία αναφέρεται. Μάλιστα ο ίδιος λίγη ώρα αργότερα χαρακτήρισε ο πλαστό λέγοντας πως υπάρχουν σχετικά βίντεο αλλά και μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν την καταγγελία του. 

Η παράταξη του κ. Μπένη επικαλούμενη τα παραπάνω ζήτησε να αποσυρθεί η συζήτηση του θέματος για την παρουσίαση της Κυκλοφοριακής Μελέτης, καθώς όπως διευκρίνισε ο κ. Μπένης η σχετική εισήγηση βασίστηκε πάνω στο πλαστό, κατά τον ίδιο, πρακτικό της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 

Αντίδραση Δημαρχόπουλου
Στην καταγγελία του κ. Μπένη αντέδρασε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και πρόεδρος της Επιτροπής ο οποίος ανέφερε πως δεν είναι πλαστό το πρακτικό, αλλά αποτυπώνει όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν κατά την επίμαχη συνεδρίαση του οργάνου, ενώ επικαλέστηκε τις μαρτυρίες τόσο της Γραμματέως όσο και της Διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών. “Δεν μπορούμε να τετραγωνίζουμε τον κύκλο εδώ μέσα. Υπάρχουν βίντεο και μαρτυρίες για τα όσα έγιναν σε εκείνη τη συνεδρίαση” ανέφερε ο κ. Μπένης, απαντώντας στον κ. Δημαρχόπουλο με τον τελευταίο να εμμένει στη θέση του και να τονίζει πως “μπορείτε να επικαλεστείτε ότι θέλετε”. 

Η καταγγελία Μπένη 
Στην καταγγελία της η Δημοτική Παράταξη Συμμετέχω, αναφέρει για το επίμαχο πρακτικό πως “λέτε ότι ο Πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση, προκειμένου το θέμα να συζητηθεί εκ νέου, μετά την ενσωμάτωση των προτάσεων και την υποβολή ενός νέου εναλλακτικού σεναρίου. Όπως και το ότι ο Πρόεδρος κατέθεσε και εγγράφως τις προτάσεις – παρατηρήσεις του. Θα σας θυμίσω πως ο Πρόεδρος αφού εξέπληξε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τους κυρίους  Μούρκα και Τσέπελη, (γιατί ψήφισαν στην προηγούμενη θητεία τους το ΓΠΣ Ξάνθης) αποχώρησε ξαφνικά από την αίθουσα εκνευρισμένος, χωρίς καν να λήξει τη συνεδρίαση και χωρίς βέβαια να καταθέσει εγγράφως τις προτάσεις του κάτι που προφανώς έκανε εκ των υστέρων”. 

Στο ίδιο κείμενο τονίζεται πως “λέτε πως τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για το υπάρχον ΓΠΣ. Κανένα όμως μέλος δεν εξέφρασε άποψη για το συγκεκριμένο, αντιθέτως ο κ. Μούρκας το υποστήριξε κιόλας”. 

Μάλιστα η καταγγελία καταλήγει με το ότι “είναι βέβαια μια μελέτη της προηγούμενης διοίκησης. Εάν λοιπόν δεν συμφωνείτε με τη συγκεκριμένη μελέτη υπάρχουν νόμιμοι τρόποι να προχωρήσετε σε αλλαγές. Εσείς όμως, όχι μόνο φτιάξατε και παρουσιάσατε πρακτικά τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά με αυτά τα πρακτικά προκαλέσατε και την νέα εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών (αρ. Πρωτ. 5618/11/02/2015) επιβάλλοντας έτσι στην ουσία τόσο στην επιτροπή όσο και στους μελετητές αλλά και στην Υπηρεσία, τις δικές σας απόψεις και τις δικές σας προτάσεις. Μετά από όλα αυτά βεβαίως, δεν μπορούμε να συναινέσουμε και να ψηφίσουμε. Θεωρώντας το πρακτικό Νο 12 μη σύννομο, αλλά και τη σημερινή εισήγηση επίσης μη σύννομη ζητούμε την απόσυρση της νέας εισήγησης της Τεχνικής Υπηρεσίας και την διόρθωση του πρακτικού Νο 12”.  

Δεν υπάρχουν σχόλια