GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κλείνει η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης – Δεν έχει πλέον μόνιμο γιατρό!

-Η Διευθύντρια έλαβε άδεια ενός έτους άνευ αποδοχών και πλέον δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός  -Αναζητούν στο και δέκα λύσεις για να λυθεί τ...

-Η Διευθύντρια έλαβε άδεια ενός έτους άνευ αποδοχών και πλέον δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός 
-Αναζητούν στο και δέκα λύσεις για να λυθεί το πρόβλημα με τη νευραλγική κλινική του Νοσοκομείου 
-Συνάντηση την Πέμπτη το μεσημέρι των γιατρών με τον Αναπληρωτή Υπ. Υγείας 

Χωρίς μόνιμους γιατρούς έμεινε πλέον η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με την κατάσταση πλέον να βρίσκεται εκτός ορίων και όπως όλα δείχνουν, εάν δεν υπάρξουν άμεσες και δραστικές εξελίξεις, η Καρδιολογική οδηγείται πλέον σε αναστολή λειτουργίας. 

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τη λειτουργία της Κλινικής απαιτείται η ύπαρξη τουλάχιστον Διευθυντή ή ενός Επιμελητή Α', ωστόσο μετά την έγκριση της άδειας ενός έτους άνευ αποδοχών που είχε αιτηθεί και έλαβε η Διευθύντρια της Κλινικής, αυτή φαίνεται πως οδηγείται πλέον σε αναστολή. Όπως επισημαίνει ο κ. Δημήτρης Αδαμίδης, πρώην πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών και Διευθυντής της Παιδιατρικής, στην Καρδιολογική πλέον υπάρχουν μόνο μια επικουρική καρδιολόγος η σύμβαση της οποίας μάλιστα λήγει τους επόμενους μήνες, ενώ η τελευταία εξέλιξη οδηγεί πλέον την νευραλγική Κλινική του Νοσοκομείου σε αναστολή.   

“Ήταν κάτι σχεδόν αναμενόμενο εδώ και 4 χρόνια. Εμείς το έχουμε θέσει το ζήτημα, ότι θα φτάσουμε στο σημείο που θα κλείσει η Καρδιολογική. Σαν μέτρα προτείναμε να προσλάβουν μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Ο νόμος δεν επιτρέπει λειτουργία Κλινικής χωρίς την παρουσία είτε Διευθυντή ή Επιμελητή Α'” σημειώνει ο κ. Αδαμίδης, εξηγώντας πως “πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει η Κλινική και οι ειδικευόμενοι δεν μπορούν να συνεχίσουν την ειδίκευσή τους, πρέπει να πάνε σε όμορα Νοσοκομεία”. 

Αλυσιδωτές αντιδράσεις
Η αναστολή λειτουργίας της Καρδιολογικής θα προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα και στις υπόλοιπες Κλινικές του Νοσοκομείου, όπως αυτή της Χειρουργικής. “Όλος ο παθολογικός και ο χειρουργικός τομέας καταρρέει. Ποιος χειρουργός θα κάνει χειρουργείο και θα του συμβεί κάποιο καρδιολογικό επεισόδιο και τι θα κάνει; θα περιμένει να έρθει καρδιολόγος από γειτονικό Νοσοκομείο” υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Αδαμίδης. 

Ως λύση πλέον, παρουσιάζεται αρχικά η προκήρυξη θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού για την Κλινική και η ταυτόχρονη απόσπαση ενός Καρδιολόγου τουλάχιστον από άλλο Νοσοκομείο για την κάλυψη του κενού, ώστε να παραμείνει ανοιχτή η Κλινική. 

“Η μόνη λύση είναι να προκηρυχθεί τώρα μια θέση Διευθυντή και 2 θέσεις Επιμελητών Β'. Και όταν λέμε τώρα, εννοούμε σήμερα, αύριο, γιατί και η διαδικασία αυτή θέλει κάποιους μήνες για να ολοκληρωθεί. Νομικά μπορεί να γίνει απόσπαση ενός συναδέλφου από άλλο Νοσοκομείο, αλλά δεν έχω εικόνα για το εάν αυτό προκαλέσει αντίστοιχα προβλήματα στο εκεί Νοσοκομείο” προσθέτει ο κ. Αδαμίδης, ο οποίος μετείχε και σε συνάντηση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξάνθο την Παρασκευή. 

“Ο Υπουργός μας ζήτησε μια έκθεση με τα προβλήματα που είναι επείγοντα και πρέπει να λυθούν άμεσα. Πρώτο στη λίστα φυσικά είναι αυτό της Καρδιολογικής. Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα και αλλού, έκλεισαν ήδη παιδιατρικές κλινικές σε άλλα Νοσοκομεία. Η λύση πορεί να δοθεί με έναν συνδυασμό πραγμάτων για την Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης. Απόσπαση γιατρού, προκήρυξη επικουρικού και προκήρυξη μόνιμου προσωπικού” καταλήγει ο κ. Αδαμίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια