GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το Δημόσιο ζητά πίσω από γιατρό της ΑΜΘ 4,75 ευρώ για τον προϋπολογισμό του Υπ. Υγείας!

-Πρόκειται για χρήματα που κρίθηκαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και κρίνεται πως πρέπει να επιστραφούν  Το μυθικό ποσό των... 4,75 ευρ...

-Πρόκειται για χρήματα που κρίθηκαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και κρίνεται πως πρέπει να επιστραφούν 

Το μυθικό ποσό των... 4,75 ευρώ ζητά το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από γιατρό Περιφερειακού Νοσοκομείου της ΑΜΘ να επιστρέψει στο κράτος για την ενίσχυση του προϋπολογισμού του! 

Η γιατρός ενημερώθηκε εγγράφως πριν από μερικές ημέρες από το Υπουργείο πως πρέπει μέσα σε 30 ημέρες από την κοινοποίηση του σχετικού εγγράφου να επιστρέψει τα χρήματα τα οποία κρίθηκαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και μάλιστα εάν δεν το πράξει αυτά θα βεβαιωθούν ως οφειλή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Πρόκειται για χρήματα τα οποία λόγω λάθους, όπως διαφαίνεται από τη σχετική αλληλογραφία, καταβλήθηκαν στην γιατρό ως οικογενειακή παροχή και τα οποία πρέπει πλέον να επιστρέψει πίσω. 

Πρόκειται για μια από τις δεκάδες αντίστοιχες περιπτώσεις με τις οποίες κάθε τόσο πολίτες έρχονται αντιμέτωποι, οι οποίοι βρίσκονται να χρωστούν μερικές υποδιαιρέσεις του ευρώ ή ελάχιστα ευρώ στο κράτος με το τελευταίο να κινητοποιεί ολόκληρους μηχανισμούς, να τυπώνει έγγραφα, να τα κοινοποιεί ταχυδρομικώς ή ακόμη και να καθυστερεί επιστροφές φόρων ή καταβολές εισφορών και επιδομάτων λόγω αντίστοιχων γραφειοκρατικών κωλυμάτων. 

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που εστάλη στη γιατρό, το Ελεγκτικό συνέδριο διαπίστωσε πως η χορήγηση της οικογενειακής παροχής στους γιατρούς του ΕΣΥ δεν γινόταν σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του νόμου περί ενιαίου μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά με βάση τις διατάξεις περί ειδικών μισθολογίων. 

“Μετά από τα παραπάνω το ποσό των 4,75 ευρώ που προκύπτει από την ανωτέρω τακτοποίηση της οικογενειακής σας παροχής (επίδομα γάμου και τέκνων) αποτελεί αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό και πρέπει να επιστραφεί εντός 30 ημερών από  την παραλλαγή του εγγράφου στη Δ.Ο.Υ. της περιοχής σας υπέρ του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την υποχρέωση να μας αποστείλετε φωτοαντίγραφο του γραμματίου είσπραξης” σημειώνεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο του Υπουργείου ενώ τονίζεται πως “σε περίπτωση άρνησής σας και μετά την πάροδο του ανωτέρου χρονικού διαστήματος η υπηρεσία θα κινήσει τη διαδικασία καταλογισμού του αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού στη Δ.Ο.Υ”.  

Δεν υπάρχουν σχόλια