GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σεξιστικό επεισόδιο σε μπαρ της Ξάνθης – Επιτέθηκε σε τρανς πελάτισσα και γκέι σερβιτόρο!

-Ένταση σε μπαρ της πόλης τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 9 Ιανουαρίου με πρωταγωνιστή έναν άντρα  Σεξιστικό επεισόδιο σε μπαρ της Ξάνθης ...

-Ένταση σε μπαρ της πόλης τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 9 Ιανουαρίου με πρωταγωνιστή έναν άντρα 

Σεξιστικό επεισόδιο σε μπαρ της Ξάνθης καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Κατά της Ομοφοβίας, περιγράφοντας φραστική επίθεση που δέχθηκε τρανς γυναίκα αλλά και γκέι σερβιτόρος. 

Σύμφωνα με τα μέλη της Πρωτοβουλίας το συμβάν έλαβε χώρα την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου στις 24.00 σε μπαρ της πόλης. 

Τρανς γυναίκα που διασκέδαζε στο εν λόγω μπαρ δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση, σεξιστική και τρανσφοβική επίθεση από άντρα, ο οποίος την πλησίασε και αφού πρώτα την παρενόχλησε στη συνέχεια τη ρώτησε «πόσα παίρνεις;». Η τρανς γυναίκα απομακρύνθηκε αρνούμενη να του απαντήσει, ωστόσο ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω, σύμφωνα με την καταγγελία. 

“Μετά από λίγη ώρα συνέχισε τη φαλλοκρατική του συμπεριφορά με την ανοχή του φίλου του, που βρισκόταν μαζί του και παρενόχλησε τον γκέι εργαζόμενο του μπαρ, που είναι και μέλος της Πρωτοβουλίας κατά της ομοφοβίας. Σχολίασε υποτιμητικά την εμφάνισή του και με χλευαστικό τρόπο, του είπε «σου αρέσουν τα σκουλαρίκια που φοράς;», θέλοντας να του υποδείξει ότι οι «άντρες» δεν  πρέπει να φοράνε σκουλαρίκια. Μετά την επίδειξη του «ανδρισμού» τους, οι δυο άντρες επεδίωξαν να αποχωρήσουν από το μπαρ χωρίς να πληρώσουν” σημειώνεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της καταγγελίας. 

Μάλιστα, όταν ο εργαζόμενος ζήτησε οι δύο άνδρες να πληρώσουν το ποσό που είχαν καταναλώσει δέχθηκε σεξουαλική επίθεση με τα μέλη της Πρωτοβουλίας να καταγγέλλουν πως  ο άνδρας που επιτέθηκε στην τρανς γυναίκα “αντέδρασε με μια βίαιη και απειλητική συμπεριφορά, λέγοντας «άσε μας ρε πουστράκι» και με μια κίνηση σεξουαλικής παρενόχλησης του έπιασε τον κώλο, λέγοντας «να σου βάλω δυο δάχτυλα». Ο  γκέι εργαζόμενος υπερασπίστηκε την αξιοπρέπειά του λέγοντας στον ομοφοβικό άντρα να μιλάει καλύτερα, να πληρώσει και να αποχωρήσει. Αυτός όμως απειλούσε τον εργαζόμενο, του φώναζε «θα σε γαμήσω πουστράκι», και άρχισε να τον σπρώχνει βίαια. Ο εργαζόμενος αυτοαμύνθηκε υπερασπιζόμενος τη σωματική του ακεραιότητα με κίνδυνο της ζωής του”. 

Ακολούθησαν στιγμές έντασης μέσα στο μπαρ και τελικώς οι τόνοι έπεσαν με την απομάκρυνση των δύο ανδρών. Ωστόσο το περιστατικό φαίνεται πως έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τα μέλη της Πρωτοβουλίας Κατά της Ομοφοβίας τα οποία και προχώρησαν στη δημοσιοποίηση του συμβάντος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια