GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Περνά στην ανακύκλωση αλλά με επιφυλάξεις ο Δήμος Τοπείρου – 105 κάδοι και 1 απορριμματοφόρο

-Προγραμματική σύμβαση του Δήμου με της ΔΙΑΑΜΑΘ και την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης  Στην ανακύκλωση περνά και ο Δήμος Τοπείρου από τ...

-Προγραμματική σύμβαση του Δήμου με της ΔΙΑΑΜΑΘ και την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης 

Στην ανακύκλωση περνά και ο Δήμος Τοπείρου από τις αρχές του 2015, εγκρίνοντας την Τετάρτη το απόγευμα προγραμματική σύμβαση με τη ΔΙΑΑΜΑΘ και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. 

Αν και με αρκετές επιφυλάξεις, κυρίως από την πλευρά της Αντιπολίτευσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την σύναψη των σχετικών συμβάσεων, κάνοντας το πρώτο βήμα για την ανακύκλωση. 

Όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Τοπείρου παρέλαβε ήδη 105 κάδους ανακύκλωσης ενώ υπολείπεται η παραλαβή και ενός ειδικού απορριμματοφόρου οχήματος. Η σχετική σύμβαση προβλέπει τη συλλογή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων με πόρους και μέσα του Δήμου και τη μεταφορά τους στο ΚΔΑΥ της ΔΙΑΑΜΑΘ. Παράλληλα, επιστημονικό προσωπικό της ΔΙΑΑΜΑΘ θα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη και επιτήρηση στο έργο της ανακύκλωσης στον Δήμο Τοπείρου για έναν χρόνο.  

Η σχετική σύμβαση είναι διάρκειας 6 ετών, ενώ από την πλευρά της η επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κα Μαρία Καραλευθέρη τη χαρακτήρισε αποικιοκρατική. “Είναι αποικιοκρατική η σύμβαση, εγώ δεν την υπογράφω. Τι θα κερδίσει ο Δήμος από αυτό; Με δικό μας προσωπικό και δικά μας μέσα θα γίνεται η διαδικασία” σημείωσε η ίδια, εξηγώντας πως πρέπει ο Δήμος να εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει μόνος του στην ανακύκλωση και όχι υπό τους όρους της σχετικής σύμβασης. “Εάν κάνουμε κάτι δικό μας θα πρέπει να έχουμε και τα μέσα και τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Το ΚΔΑΥ αυτή τη στιγμή ανήκει στη ΔΙΑΑΜΑΘ και δεν υπάρχει άλλη λύση αυτή τη στιγμή” τόνισε με τη σειρά της η κα Ελένη Πολυχρονιάδου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. 

“Η ΔΙΑΑΜΑΘ έχει διαχειριστεί 22,5 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής για αυτό το πρόγραμμα. Ας μας πουν πιο είναι το έργο τους. Δεν μπορούμε να αποφασίζουμε υπό πίεση και τον φόβο των προστίμων. Εάν δηλαδή μας πουν να πάμε να πνιγούμε θα πάμε για να μην μας πέσει πρόστιμο; να μην αποφασίσουμε υπό πίεση” πρόσθεσε η κα Καραλευθέρη. 

Απαντώντας η πρόεδρος του Δ.Σ. συμπλήρωσε πως “πρέπει να γίνουμε ρεαλιστές. Να δούμε την πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να είμαστε οι μόνοι που θα μείνουμε εκτός, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική”. 

Μετά από αρκετή συζήτηση και έντονο προβληματισμό, τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν να προχωρήσουν στη σύναψη των σχετικών συμβάσεων θέτοντας ωστόσο δικλείδες ασφαλείας ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια