GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέχρι την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου

- Η παράταση δόθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας - Προσοχή: Η παράταση ισχύει μόνο για τα τέλη κυκλοφορίας και όχι για τις πινακίδες, στις ο...

- Η παράταση δόθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας
- Προσοχή: Η παράταση ισχύει μόνο για τα τέλη κυκλοφορίας και όχι για τις πινακίδες, στις οποίες η προθεσμία τελειώνει σήμερα

Παράταση έως τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας έδωσε σήμερα το πρωί το ΥΠΟΙΚ.

Έως τις 5 Ιανουαρίου θα μπορούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες οχημάτων
Κανονικά η προθεσμία έληγε τα μεσάνυχτα, ωστόσο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προχώρησε στην ολιγοήμερη αυτή παράταση προκειμένου να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες ουρές σε τράπεζες και ΕΛΤΑ. Στη σχετική ανακοίνωση το ΥΠΟΙΚ επισημαίνει πως η αλλαγή της τελικής ημερομηνίας συνδέεται με την κακοκαιρία.

«Με δεδομένες τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και εν όψει της συνεχιζόμενης μεγάλης προσέλευσης των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, η εμπρόθεσμη πληρωμή τους θα μπορεί να γίνεται μέχρι και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πόσα θα πληρώσουν οι οδηγοί
Τα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν οι οδηγοί κυμαίνονται από 22 ευρώ και αγγίζουν τα 1.320 ευρώ βάσει των κυβικών εκατοστών του κινητήρα.

​Από 22 έως 1.320 ευρώ κυμαίνεται το κόστος των τελών κυκλοφορίας που καλούνται να καταβάλουν οι οδηγοί οχημάτωνΤο εν λόγω κόστος αφορά σε αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2010. Για όσα τέθηκαν στην κυκλοφορία από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογιστούν με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Ακόμη απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας οχήματα με ρύπους κάτω των 100 γραμμαρίων που έχουν κινητήρα προδιαγραφών euro 5.

Η εξόφληση μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε υποκατάστημα με την προσκόμιση του ειδοποιητηρίου, το οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να εκτυπώσουν από τη σχετική εφαρμογή του Τaxisnet, αναγράφοντας τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους. Παράλληλα, η καταβολή είναι εφικτή στις τράπεζες χωρίς το ειδοποιητήριο αλλά μόνο με τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας. Η πληρωμή των τελών μπορεί να γίνει και μέσω των εναλλακτικών δικτύων πληρωμής των τραπεζών (π.χ. web banking) με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής που αναγράφεται στο σχετικό ειδοποιητήριο.

Με τις πινακίδες κυκλοφορίας στις εφορίες
Υπενθυμίζεται πως περισσότεροι από 100.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. προχώρησαν σε κατάθεση πινακίδων στις κατά τόπους ΔΟΥ, έτσι ώστε να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2015. Το προηγούμενο έτος είχαν κατατεθεί 135.000 πινακίδες, ενώ το χρονικό διάστημα 2010-2013 ο αριθμός αυτός διαμορφώθηκε σε 874.000.

Η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, με τα τεκμήρια που εφάρμοσε η φορολογική διοίκηση για την τεκμαρτή φορολόγηση εισοδημάτων, αλλά και με τον φόρο πολυτελείας για τα υψηλού κυβισμού οχήματα.

Υπογραμμίζεται ότι με την υποβολή δηλώσεων «ακινησίας» και την κατάθεση των πινακίδων στις κατά τόπους ΔΟΥ που θα υποβληθούν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, οι φορολογούμενοι που διαθέτουν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, όχι μόνον απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, αλλά γλυτώνουν και από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης για το επόμενο έτος, καθώς στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του 2015 δεν θα υπολογιστούν τα αντίστοιχα τεκμήρια διαβίωσης.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια