GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΣΕΒ: Θετική η απόφαση για αδειοδότηση μεταποιητικών

Τονίζει ότι με την απόφαση αυτή εισάγεται στο ελληνικό αδειοδοτικό σύστημα μια σημαντική μεταρρύθμιση Θετικό βήμα χαρακτηρίζει ο ΣΕΒ...

Τονίζει ότι με την απόφαση αυτή εισάγεται στο ελληνικό αδειοδοτικό σύστημα μια σημαντική μεταρρύθμιση

Θετικό βήμα χαρακτηρίζει ο ΣΕΒ την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης για την απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση μεταποιητικών επιχειρήσεων. Όπως τονίζει, με την απόφαση αυτή εισάγεται στο ελληνικό αδειοδοτικό σύστημα μια σημαντική μεταρρύθμιση, η οποία αφορά στην ανάληψη της ευθύνης για την έναρξη λειτουργίας μιας δραστηριότητας από τον ίδιο τον επιχειρηματία, μέσω δήλωσης συμμόρφωσης σε σαφείς κανόνες και προδιαγραφές, που υπόκεινται σε έλεγχο εκ των υστέρων.

Είναι, βέβαια, γεγονός ότι η απόφαση αυτή αφορά στις μεταποιητικές δραστηριότητες χαμηλής όχλησης, που σε κάθε περίπτωση δεν παύουν να αποτελούν ένα διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας. Αυτό που τώρα προέχει, σημειώνει ο ΣΕΒ, είναι η επέκταση της μεταρρύθμισης στην αδειοδότηση μεταποιητικών δραστηριοτήτων, που καλύπτουν τα δύο επόμενα επίπεδα του Ν. 4262, από πλευράς μεγέθους αλλά και ρίσκου. Για το λόγο αυτό πρέπει να ενεργοποιηθούν, σε πρώτη φάση, οι διατάξεις του Νόμου που αφορούν στις προδιαγραφές, στις αναγκαίες διαδικασίες πιστοποίησης, καθώς και στο σύστημα διαπίστευσής τους.

Ο ΣΕΒ θεωρεί ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι σε θέση να επιτύχει όλα τα παραπάνω, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο προηγούμενος σχετικός Νόμος (3982/2011-μέρος Β΄) αποτελεί ένα καλό σημείο εκκίνησης.

Είναι αυτονόητο, καταλήγει, ότι η μεταρρύθμιση απαιτεί πρόοδο και από τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία, τα οποία είναι υπεύθυνα για την αδειοδότηση των υπολοίπων κατηγοριών, έργων και δραστηριοτήτων, έτσι ώστε να εφαρμοστεί πλήρως ο Ν. 4262.

Δεν υπάρχουν σχόλια