GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Είπαν όχι στο Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ – Στο στόχαστρο οι Μητροπολίτες Θράκης

-Πολλοί ήταν αυτοί που έδωσαν το παρών στην αίθουσα που διοργανώθηκε η σχετική εκδήλωση  Ηχηρό όχι στην ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπου...

-Πολλοί ήταν αυτοί που έδωσαν το παρών στην αίθουσα που διοργανώθηκε η σχετική εκδήλωση 

Ηχηρό όχι στην ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ξεστόμισαν οι παρευρισκόμενοι σε σχετική εκδήλωση που διοργανώθηκε την Πέμπτη σε αίθουσα της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. 

Την εκδήλωση προκάλεσαν φοιτητές της Θεολογικής Σχολής, μιας και εκεί πρόκειται να ιδρυθεί το Τμήμα των Ισλαμικών Σπουδών ενώ το παρών σε αυτή έδωσαν όλοι όσοι αντιτίθενται στην ίδρυση της Σχολής. Μάλιστα οι παριστάμενοι προχώρησαν και στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος, με το οποίο μεταξύ άλλων ζητούν να πάρουν θέση οι Βουλευτές και να αρνηθούν την ίδρυση του Τμήματος. 

Ωστόσο όπως είναι γνωστό υπέρ της δημιουργίας της σχετικής κατεύθυνσης σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ έχουν ταχθεί και οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης δημοσίως, ήτοι  Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου. Για τη στάση τους αυτή τους επέκρινε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση, λέγοντας πως χρησιμοποιούν επισφαλή επιχειρήματα λέγοντας μάλιστα πως η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης είναι αυτή που έχει λόγο επί της ιδρύσεως ή μη του Τμήματος και όχι οι Μητροπόλεις της Θράκης. 

Την αντίθεσή του με την ίδρυση Τμήματος εξέφρασε και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός, που μεταξύ άλλων τόνισε πως «δεν εξυπηρετεί ούτε το συμφέρον της χώρας ούτε του ελληνικού λαού».

Ο κ. Ορφανός μάλιστα πρόσθεσε πως «θεωρώ ότι δεν υπάρχει χώρος στη Θεολογική σχολή, η οποία ασχολείται με την ορθόδοξη πίστη και λατρεία και δημιουργεί τους καθηγητές που διδάσκουν τη θρησκεία μας, να την αναμίξουμε με κάτι άλλο. Πρέπει να είναι αποφάσεις, οι οποίες θα λαμβάνονται όχι μονομερώς αλλά μετά από διαπραγμάτευση, θα έχουμε ανταλλάγματα ως χώρα, θα είναι ισορροπημένες για να μπορέσουν να γίνουν και αποδεκτές». 
(φωτο taxalia)

Δεν υπάρχουν σχόλια