GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έμεινε στα “ρηχά” η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης – Συνεδρίασε την Τετάρτη

-Καθαρά υπηρεσιακά τα θέματα, δεν κέντρισαν το ενδιαφέρον ούτε καν των... μελών Με άδεια έδρανα και κυρίως υπηρεσιακού χαρακτήρα θέματ...

-Καθαρά υπηρεσιακά τα θέματα, δεν κέντρισαν το ενδιαφέρον ούτε καν των... μελών

Με άδεια έδρανα και κυρίως υπηρεσιακού χαρακτήρα θέματα συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης, στο Δημαρχείο της πόλης, υπό την προεδρία του κ. Δημήτρη Μπένη.

Ελάχιστοι ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, που έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση γεγονός που για ακόμη μια φορά δίνει την εικόνα της απαξίωσης των οργάνων του Δήμου αλλά και του ρόλου τους. 

Προς συζήτηση τέθηκαν συνολικά δέκα θέματα εντός ημερησίας διάταξης τα οποία εγκρίθηκαν σχεδόν όλα ομοφώνως, ενώ για ακόμη μια φορά κατεγράφη απροθυμία από πλευράς επιχειρηματιών να μισθωθεί κατάστημα στη Δημοτική Αγορά της Ξάνθης. Ανύπαρκτο ήταν το ενδιαφέρον και για την εκμίσθωση κοινοχρήστων χώρων για την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων, τύπου ρακέτα. Ο σχετικός διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, κάτι που είχε συμβεί ξανά στο πρόσφατο παρελθόν. 

Το μοναδικό μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης που έδωσε το παρών στη συνεδρίαση, ήτοι ο κ. Δημήτρης Βορίδης, ψήφισε λευκό στην έγκριση του αποτελέσματος δημοπρασίας του έργου “Ανάπλαση και διαμορφώσεις οδών και κόμβων ευρύτερης περιοχής Δημοτικής Αγοράς”, στο οποίο περιλαμβάνεται η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας. Ανάδοχος του έργου, όπως έγινε γνωστό, είναι η εταιρία ΜΕΔΟΥΣΑ Α.Ε. με έδρα την Καβάλα, η οποία κατέθεσε έκπτωση της τάξεως του 42,8%. 

Αναλυτικά τα θέματα της Επιτροπής ήταν τα κάτωθι: 
ΘΕΜΑ 1ο: Πλειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία εκμίσθωσης του αρ. 6 καταστήματος Δημοτικής Αγοράς (Εισηγητής, Στυλιανή Μόσχου)
ΘΕΜΑ 2ο: Επαναληπτική πλειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία εκμίσθωσης κοινοχρήστων χώρων για την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων ( ρακέτα)    (Εισηγητής, Στυλιανή Μόσχου)
ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση δαπανών (Εισηγητής, Αικατερίνη Μανά)
ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση δαπανών (Εισηγητής, Αικατερίνη Μανά)
ΘΕΜΑ 5ο: Κατάρτιση όρων πρόχειρου διαγωνισμού του έργου Συντήρηση δημοτικών κτιριακών Εγκαταστάσεων (Εισηγητής, Αικατερίνη Μανά)
ΘΕΜΑ 6ο: Εξώδικος συμβιβασμός για τον καθορισμό τμήματος εξαγοράς προσκυρωμένης έκτασης (Εισηγητής, Αικατερίνη Μανά)
ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση ΦτΕ της μελέτης ΄΄Μελέτη 4ου ΓΕΛ Ξάνθης΄΄ και έγκριση τευχών διαγωνισμού (Εισηγητής, Αικατερίνη Μανά)
ΘΕΜΑ 8ο: Κατάρτιση όρων δημοπρασίας του έργου : Βελτίωση οδοστρωμάτων σε οδούς της Δ.Ε. Ξάνθης (Εισηγητής, Αικατερίνη Μανά)
ΘΕΜΑ 9ο   Απόδοση εντάλματος προπληρωμής
ΘΕΜΑ 10 ο   Έγκριση αποτελέσματος δημοπρασίας του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ  ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΒΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (Εισηγητής, Αικατερίνη Μανά)

Δεν υπάρχουν σχόλια