GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παράγει... μίμους η Ξάνθη – “Φυτρώνουν” σαν τα μανιτάρια στο κέντρο της πόλης!

-Κάθε Σάββατο πρωί γεμίζουν οι κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι της Ξάνθης από τους μίμους με τις λευκές στολές  Σαν τα μανιτάρια “φυτρώνουν...

-Κάθε Σάββατο πρωί γεμίζουν οι κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι της Ξάνθης από τους μίμους με τις λευκές στολές 

Σαν τα μανιτάρια “φυτρώνουν” οι μίμοι στο κέντρο της πόλης της Ξάνθης, που τείνουν πλέον να μετατραπούν στο σήμα κατατεθέν της περιοχής! 

Άνδρες, μικρής αλλά και μέσης ηλικίας, φορώντας λευκές ποδιές και βάφοντας το πρόσωπό τους πιάνουν “στασίδι” στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης, ήτοι την 28ης Οκτωβρίου και τον πεζόδρομο της Δαγκλή, σχεδόν κάθε Σάββατο πρωί και όταν ο καιρός το επιτρέπει. 

Κρατώντας συνήθως αυτοσχέδια άνθη και διατηρώντας τη σιωπή και την ακινησία τους προσπαθούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των περαστικών ζητώντας με την μέθοδο της εικαστικής επαιτείας τον οβολό τους.  

Οι πολίτες, αν και το θέαμα δεν είναι σίγουρα κάτι το ασυνήθιστο ή τρομερά εντυπωσιακό, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα αφήνοντας μερικές υποδιαιρέσεις του ευρώ μέσα στο πανέρι που τοποθετούν μπροστά τους οι μίμοι. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως συνήθως αυτοί σκαρφαλώνουν πάνω σε σκαμπό, ώστε να αυξάνουν το ύψος τους επιχειρώντας έτσι να κάνουν πιο θεαματική την παρουσία τους. 

Περνώντας κανείς αρκετές φορές από το κέντρο θα δει τους μίμους, τρεις ή τέσσερις στον αριθμό – ανάλογα με την ημέρα αλλά και τη διάθεση – να ξεκουράζονται, να ξεμουδιάζουν ή ακόμη και να ξεντύνονται αποκαλύπτοντας το πρόσωπο αλλά και τις πραγματικές τους διαστάσεις. 

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε πριν από μερικούς μήνες, αρχικά μεμονωμένα, ωστόσο σταδιακά άρχισε να επεκτείνεται. Σημειώνεται πως στο σύνολό τους οι “καλλιτέχνες” του δρόμου είναι κάτοικοι ευπαθών κοινωνικά οικισμών της περιοχής, που επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για να βγάλουν τα προς το ζην από την παραβατική δράση και την εγκληματική συμπεριφορά που ενδεχόμενα αναπτύσσουν συντοπίτες τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια