GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η αναπτυξιακή δυσπλασία των βρεφικών ισχίων μπορεί να προληφθεί!

-Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Τετάρτης στην Ξάνθη με ομιλητή τον καθηγητή Reinhard Graf Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Αναπτυξι...

-Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Τετάρτης στην Ξάνθη με ομιλητή τον καθηγητή Reinhard Graf

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Αναπτυξιακή Δυσπλασία των βρεφικών ισχίων-Πρόληψη ή χειρουργείο;» διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης ο Ροταριανός Όμιλος Ξάνθης, με κύριο προσκεκλημένο και ομιλητή τον θεμελιωτή του υπερηχογραφικού προληπτικού ελέγχου των βρεφικών ισχίων Καθηγητή Ορθοπαιδικής Reinhard Graf. 

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ο κ. Graf αναφέρθηκε στους τρόπους πρόληψης των αναπτυξιακών δυσπλασιών, αλλά και το οφέλη που μπορεί να αποφέρει μια έγκαιρη διάγνωση και διόρθωση των όποιων προβλημάτων μπορεί να παρουσιάσει ένα βρέφος. 

Ο ορθοπεδικός κ. Ιγνάτιος Αγαθαγγέλου ανέλαβε τον ρόλο του μεταφραστή, μεταφέροντας από την αγγλική γλώσσα στην ελληνική τα λεγόμενα του κ. Graf, ο οποίος φάνηκε να κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού. 

«Η αναπτυξιακή δυσπλασία είναι η πιο συχνή πάθηση και μας αφορά όλου γιατί μπορεί να χτυπήσει την πόρτα όλων μας» ανέφερε ο ίδιος, εξηγώντας πως παθήσεις που μπορεί να εμφανίσει ένα ενήλικας και οφείλονται σε κάποια μορφή δυσπλασίας στο ισχίο μπορούν να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν ήδη από τη βρεφική ηλικία και πιο συγκεκριμένα από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες ζωής, μέσω ενός υπερηχογραφικού προληπτικού ελέγχου. 

Χαρακτηριστικά ο ίδιος ανέφερε πως ένας τέτοιος έλεγχος διαρκεί μόλις μερικά δευτερόλεπτα, ενώ εφόσον γίνει σωστά μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος. Μάλιστα εξέθεσε μια σειρά από σχετικά παραδείγματα χωρών στις οποίες διενεργούνται αντίστοιχοι έλεγχοι και από τα οποία προκύπτει η ραγδαία μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων για την αντιμετώπιση δυσπλασιών, καθώς αυτές προλαμβάνονται και αντιμετωπίζονται έγκαιρα. 

Μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 ο κ. Ιγνάτιος Αγαθαγγέλου, εξήγησε από την πλευρά του πως 1-2 παιδιά στα 100 βρίσκονται με αναπτυξιακή δυσπλασία. Με εξαρθρωμένα άκρα γεννιούνται 1-2 παιδία στα 1.000.  

«Στις Γερμανόφωνες χώρες δεν βγαίνει κάποιο παιδί από το Νοσοκομείο εάν δεν περάσει και από αυτόν τον έλεγχο. Εάν χρειαστεί μπορεί να γίνει ξανά τέτοιος έλεγχος και αργότερα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, τονίζοντας πως μέχρι στιγμής στη χώρα μας τέτοιου είδους έλεγχοι δεν είναι ευρέως διαδεδομένοι, καθώς μόλις μια κλινική εφαρμόζει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο.  

Ένα σύντομο Βιογραφικό του Reinhard Graf:
Ο Reinhard Graf γεννήθηκε στις 25/11/1946 στο Graz της Αυστρίας. Τελείωσε την Ιατρική το 1971. Από το 1980 είναι χειρουργός ορθοπαιδικός ενώ από το 1988 είναι διευθυντής του ορθοπαιδικού τμήματος αλλά και ολόκληρου του Γενικού Νοσοκομείου Stolzalpe της Αυστρίας. Το 1978, παρά την αρχική αμφισβήτηση που αντιμετώπισε, ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την πρόληψη της Αναπτυξιακής Δυσπλασίας των βρεφικών Ισχίων με τη βοήθεια υπερηχογραφικού πρωτοκόλλου. Το 1980 έγινε η πρώτη δημοσίευση ενώ από το 1991 η εξέταση καθιερώθηκε με νόμο ως υποχρεωτική, αρχικά στην Αυστρία, και στη συνέχεια σε Γερμανία και Ελβετία. Οι διακρίσεις του πολλές:

Καθηγητής Ορθοπαιδικής Τραυματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Graz από το 1990,

Πρόεδρος της Αυστριακής Ορθοπαιδικής Επιστημονικής Εταιρίας το 1992 & 1993,

Επίτιμος διδάκτορας σε πολλές Ιατρικές Σχολές Παγκοσμίως,

Ανακήρυξη, από τον ΠΟΥ (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας), του υπερηχογραφικού ελέγχου των βρεφικών ισχίων ως την πιο αποτελεσματική μέθοδο πρόληψης στην Ορθοπαιδική,

Πλούσιο συγγραφικό, εκπαιδευτικό και διδακτικό έργο σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια