GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καυγάς Πούλιου – Μπένη με άρωμα εκλογών στην Οικονομική Επιτροπή

Έντονος καυγάς ανάμεσα στον επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Αλλαγή κ. Χρίστο Πούλιο και τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ...

Έντονος καυγάς ανάμεσα στον επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Αλλαγή κ. Χρίστο Πούλιο και τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Μπένη ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης κατά τη συνεδρίαση του Οργάνου. 

Τα πνεύματα οξύνθηκαν, τα αίματα άναψαν με τις πολιτικές κορώνες και τους επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς να δίνουν και να παίρνουν. Όλα ξεκίνησαν κατά τη όταν το σώμα κλήθηκε να συζητήσει επί του προσχεδίου του Ετησίου Προγράμματος Δράσης του Δήμου Ξάνθης. 

Αρχικά ο κ. Πούλιος ξεκαθάρισε πως το εν λόγω πρόγραμμα τον βρίσκει πλήρως αντίθετο, ενώ τόνισε πως το καταψηφίζει όπως άλλωστε έχει πράξει και με τον προϋπολογισμό του δήμου, αποτέλεσμα του οποίου αποτελεί και το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης. Μάλιστα ο ίδιος στάθηκε για πολλοστή φόρα, όπως σημείωσε, στο γεγονός πως δεν έχει προχωρήσει ο δήμος στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, μέσω της σύστασης σχετικής επιτροπής. 

«Δεν είναι δουλεία της επιτροπής να συζητάμε πολιτικά. Εδώ είμαστε για καθαρά τεχνοκρατικά θέματα. Για τα υπόλοιπα υπάρχει το Δημοτικό Συμβούλιο» ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δημήτρης Μπένης, τονίζοντας πως η ακίνητη περιουσία του Δήμου αξιοποιείται με συγκεκριμένους τρόπους όλα αυτά τα χρόνια. 

Απαντώντας, ο κ. Πούλιος σημείωσε από την πλευρά του πως «ένα Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης πρέπει να έχει ένα σκοπό που συντάσσεται πέρα από την έκθεση ιδεών. Να έχει κάποια δεδομένα και κάποιες παρεμβατικές δράσεις. Αυτό έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του κάθε δήμου και τα προηγούμενα χρόνια δεν είδα τέτοιου είδους δράσεις». Σχολιάζοντας μάλιστα τα όσα ανέφερε ο κ. Μπένης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου ο κ. Πούλιος με έντονα δεικτικό ύφος σημείωσε πως «αυτό που μου λες είναι να χαμε να λέγαμε. Δεν μπορείτε να φέρετε χρήματα στην πόλη. Ούτε να αξιοποιήσετε αυτά που έχετε, ούτε αυτό μπορείτε να κάνετε. Θα παραδώσετε χειρότερα από ότι τα πήρατε». 

Τα λεγόμενα του κ. Πούλιου πυροδότησαν την έκρηξη του κ. Μπένη, ο οποίος ανέφερε πως «αυτά τα λέτε επειδή σήμερα είναι εδώ όλα τα κανάλια και ο κόσμος. Που το είδατε εσείς να φέρνουν λεφτά στον Δήμο; απαιτούμε αυτά που δικαιούμαστε και αυτά που παίρνουμε τα δικαιούμαστε». Η ένταση συνεχίστηκε, με τον κ. Πούλιο να ανταπαντά πως «αφού δεν ξέρεις πως έρχονται τα λεφτά στους δήμους τότε δεν κάνεις για αυτό τον Δήμο», ενώ παράλληλα επικαλέστηκε το παράδειγμα λειτουργίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. 

«Ατυχές το παράδειγμα για την Αλεξανδρούπολη. Να σου φέρω δημοσιεύματα για ανοίγματα του Δήμου;» ανέφερε ο κ. Μπένης με την ατμόσφαιρα ωστόσο να παραμένει τεταμένη για αρκετά λεπτά. 
Λίγη ώρα αργότερα οι τόνοι έπεσαν, ωστόσο διαφάνηκε ξεκάθαρα πως ο καυγάς έμοιαζε περισσότερο με προεκλογική φιέστα των δύο ανδρών, που μέχρι στιγμής εκφράζουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. 

Δεν υπάρχουν σχόλια