GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αντί για μάθημα… το έριξαν στην απασχόληση μαθητές στην Ξάνθη

-Στα μέσα τις χρονιάς υπάρχουν ακόμη κενά εκπαιδευτικών, όχι σημαντικά αλλά υπαρκτά  Ένας νηπιαγωγός, τρεις εκπαιδευτικοί αγγλικών, δυ...

-Στα μέσα τις χρονιάς υπάρχουν ακόμη κενά εκπαιδευτικών, όχι σημαντικά αλλά υπαρκτά 

Ένας νηπιαγωγός, τρεις εκπαιδευτικοί αγγλικών, δυο θεατρικής αγωγής και τρεις δάσκαλοι είναι τα κενά που καταγράφονται στη μέση της σχολικής χρονιάς στα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης, κενά που δεν είναι σημαντικά ωστόσο είναι υπαρκτά και προκαλούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. 

Εναλλακτικά και μέχρι την κάλυψη των κενών, όταν αυτό πραγματοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας, κάποια σχολεία είτε αναμορφώνουν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα είτε επιλέγονται καθηγητές άλλων ειδικοτήτων ώστε να «απασχολούν» τους μαθητές. 

«Όταν εμείς λέγαμε ότι το ολοήμερο είναι παρκινγκ  μας κατηγορούσαν, αλλά δεν είναι μόνο το ολοήμερο είναι και τα πρωινά» σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Δημήτρης Ντούμος, εξηγώντας πως «η άναρχη εκπαιδευτική πολιτική για την κάλυψη των κενών δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Μετά και από δικές μας παρεμβάσεις έγιναν κάποιες αναμορφώσεις των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και το πρόβλημα αντιμετωπίζεται. Ωστόσο εμείς ζητάμε την κάλυψη αυτών των κενών».

Δεν αποκλείεται ωστόσο το κενά να μείνουν για πάντα κενά, με τον κ. Ντούμο να επικαλείται το περσινό παράδοξο σε μερικά σχολεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ όπου δάσκαλοι ειδικοτήτων δεν ήρθαν ποτέ, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η χρονιά χωρίς να γίνουν τα μαθήματα. 

«Θα υπάρξουν κενά μέχρι και τον Ιούνιο νομίζω πανελλαδικά , δεν θα καλυφθούν όλα.  Κάποια σχολεία στην ΑΜΘ πέρσι, στη Θάσο αλλά και εδώ στην Ξάνθη αν θυμάμαι καλά, λειτούργησαν χωρίς εκπαιδευτικό αγγλικών μέχρι τον Μάιο» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ντούμος, εξηγώντας πως «υπάρχουν χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί. Το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής άναρχης και εξοικονόμησης πόρων σε συνδυασμό με τον κακό προγραμματισμό και τη σύγχυση που επικρατεί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια