GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διευκρινήσεις από το ΕΒΕ Ξάνθης για την έκδοση των πιστοποιητικών

Διευκρινήσεις γύρω από τη νέα Κ.Υ.Α. περί αντικατάστασης μιας σειρά από πιστοποιητικά των Επιμελητηρίων με απλές υπεύθυνες δηλώσεις δίνει ...

Διευκρινήσεις γύρω από τη νέα Κ.Υ.Α. περί αντικατάστασης μιας σειρά από πιστοποιητικά των Επιμελητηρίων με απλές υπεύθυνες δηλώσεις δίνει το ΕΒΕ Ξάνθης μέσω ανακοίνωσή της. 

Σε αυτή επισημαίνει πως  «σύμφωνα με την υπ' αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/32230/22-11-2013 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καταργείται η υποβολή από τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή και τον παραγωγό οπτικοακουστικών έργων του πιστοποιητικού περί μη πτώχευσης, του πιστοποιητικού περί μη θέσεως του ενδιαφερομένου σε ολική ή μερική, στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση και του εγγράφου που αποδεικνύει τη σύναψη ασφάλισης επαγγελματικής αστικής ευθύνης και αντικαθίστανται με Υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα πρέπει να προσκομισθεί στο Επιμελητήριο Ξάνθης για την εγγραφή ή ανανέωση της άδειας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και παραγωγών οπτικοακουστικών έργων.
Τα παραπάνω πιστοποιητικά δεν τα εξέδιδαν τα Επιμελητήρια της χώρας για τα μέλη τους, αντίθετα τα κατέθεταν τα μέλη τους στα Επιμελητήρια για να εγγραφούν ή να ανανεώσουν τις άδειές τους και αντικαθίστανται πλέον με κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός της ΚΥΑ που ψηφίστηκε, η μείωση της γραφειοκρατίας και η απλούστευση των διαδικασιών.
Όσον αφορά τον ρόλο των Επιμελητηρίων, όχι μόνο δεν αποδυναμώνεται αλλά ενισχύεται, αναβαθμίζεται και ενδυναμώνεται με τη θέσπιση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, της Υπηρεσίας μιας Στάσης και της επικείμενης αδειοδότησης των επιχειρήσεων, η λειτουργία των οποίων έχει ανατεθεί στα Επιμελητήρια της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια