GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τη δίκη της δολοφονίας της Δαλακλίδου

-Ανέκφραστος ο Χρήστος Παπάζογλου άκουσε την ποινή του από το Δικαστήριο -Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθε...

-Ανέκφραστος ο Χρήστος Παπάζογλου άκουσε την ποινή του από το Δικαστήριο
-Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης 

Ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα που πάγωσε και συντάραξε το πανελλήνιο τα Χριστούγεννα του 2012, αναβίωσε το πρωί της Δευτέρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας. 

Πρόκειται για τη στυγερή δολοφονία της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου έξω από την οικία των γονιών της στην Ξάνθη, από τον Χρήστο Παπάζογλου, ο οποίος αφού πρώτα βίασε και κακοποίησε την αδικοχαμένη κοπέλα στη συνέχεια την περιέλουσε με βενζίνη καίγοντάς την ζωντανή. Κατά τη σύλληψη του, ο δράστης είχε παραδεχθεί την πράξη του και είχε προφυλακιστεί. 

Λίγο μετά τις 9.00 το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και παρουσία των συγγενών τόσο της Ζωής Δαλακλίδου όσο και του δράστη. Ο Χρήστος Παπάζογλου μεταφέρθηκε στο Δικαστήριο φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας παρέμενε ανέκφραστος και παρακολουθούσε σιωπηλός.  

Κατά την απολογία του ο ίδιος παραδέχθηκε την ενοχή του ωστόσο ανέφερε πως ότι έκανε το έπραξε υπό την επήρεια μέθης. Από τη μεριά του ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του δράστη χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ενώ σημείωσε πως αυτός έχει υποπέσει σε αντιφάσεις. 

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης ακόμη και ο ιατροδικαστής που εξέτασε το άψυχο σώμα της Ζωής Δαλακλίδου λύγησε μπροστά στο θέαμα και το μένος του δράστη. Πριν την έναρξη της δίκης ο διορισμένος από το Δικαστήριο συνήγορος υπεράσπισης του Παπάζογλου κατέθεσε αίτημα αναβολής, ζητώντας να εξεταστεί από ψυχίατρο ο πελάτης του, αίτημα ωστόσο που δεν έγινε αποδεκτό από την έδρα. 

Τραγικές φιγούρες ο πατέρας Θεολόγος Δαλακλίδης και τα αδέλφια της άτυχης Ζωής, Ηλίας και Ελένη, που αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν στη μνήμη τους τα όσα τραγικά βίωσαν εκείνο το βράδυ, αντικρίζοντας τον δικό τους άνθρωπο να καίγεται λίγο πιο δίπλα από την εξώπορτα του σπιτιού τους. Οι μαρτυρίες τους ήταν κόλαφος για τον κατηγορούμενο, περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το σκηνικό που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια τους. Ακολούθησε η μαρτυρία της φίλης του θύματος, Βασιλικής Αθανασίου, η οποία ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανή τη Ζωή Δαλακλίδου.

Ακολούθησαν οι καταθέσεις δύο αστυνομικών, που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου, ενώ ο κατηγορούμενος σε όλη την ακροαματική διαδικασία, με τη φωνή του να ακούγεται μόλις μια φορά και να ψελλίζει κάτι για το όπλο του εγκλήματος.

Η δίκη ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 4 ώρες, με το δικαστήριο να κρίνει ένοχο τον Χρήστο Παπάζογλου επιβάλλοντας του ποινή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, καθώς και 25 χρόνια κάθειρξης για τα αδικήματα του εμπρησμού και του βιασμού, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. 

«H οικογένεια αισθάνεται δικαιωμένη και ελπίζει να μείνει για πάντα στη φυλακή και να μην βγει ποτέ ξανά απ’ αυτήν» ανέφερε μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας η δικηγόρος της οικογενείας της Ζωής Δαλακλίδου. 

Κατά τη διάρκεια της δίκης έγινε αναφορά στο ποινικό παρελθόν του κατηγορουμένου, καθώς μεταξύ άλλων είχε καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού στο πρόσφατο παρελθόν. Οι γονείς και ο αδελφός του Παπάζογλου βρέθηκαν στο Δικαστήριο, ενώ βρίσκονταν υπό αστυνομική παρακολούθηση υπό τον φόβο επεισοδίων. Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη, θα ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια