GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προσωρινό "λουκέτο" στο Αερικό, τον Ερμή και την Τυφλόμυγα!

-Επεβλήθη από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Ξάνθης λόγω παραβάσεων των καταστημάτων  Στην προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτου...

-Επεβλήθη από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Ξάνθης λόγω παραβάσεων των καταστημάτων 

Στην προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας τριών καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης προχώρησε ομόφωνα το μεσημέρι της Πέμπτης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου. 

Πρόκειται για τα καταστήματα Ερμής, Αερικό και Τυφλόμυγα για τα οποία η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ εισηγήθηκε την προσωρινή ανάκληση των αδειών τους, λόγω παραβάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 17  της νέας υγειονομικής διάταξης. Η παράβαση στην οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν προχωρήσει οι εν λόγω επιχειρήσεις αφορούσε την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων χωρίς άδεια. 

Οι επιχειρηματίες ζήτησαν αναβολή της εξέτασης των υποθέσεων τους από τα μέλη της Επιτροπής, αναφέροντας πως ενημερώθηκαν μόλις μια ημέρα πριν για την εν λόγω συνεδρίαση και δεν ήταν σε θέση να ετοιμάσουν την απολογία τους, αίτημα ωστόσο που δεν έγινε αποδεκτό με τον δήμαρχο Ξάνθης και πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μιχάλη Στυλιανίδη να επισημαίνει «ξεχάστε τις αναβολές δεν υπάρχει περίπτωση, και άλλοτε πήραμε αναβολή και βγήκαμε όλοι μας στη σέντρα. Εάν δεν έχετε άδεια να χρησιμοποιήσετε έναν χώρο δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε». 

Η δικηγόρος κα Παυλίδου, εκπρόσωπος της επιχείρησης Τυφλόμυγα, έκανε λόγο για ύπαρξη μιας «πολεμικής από διάφορους για τα μαγαζιά στην Παλιά Πόλη». Όπως μάλιστα σημείωσε η ίδια «το ζητούμενο είναι εάν θέλουμε μια Παλιά Πόλη αποδυναμωμένη και να μην την επισκέπτεται κανείς ή εάν θέλουμε να σφύζει από ζωή και κόσμο». 

Μάλιστα η κα Παυλίδου στάθηκε στο γεγονός πως πρόκειται για επιχειρήσεις που απασχολούν νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα μείνουν χωρίς δουλεία εφόσον οι επιχειρήσεις οδηγηθούν στο κλείσιμο.  

Εκκρεμεί η έγκριση για την πεζοδρόμηση της Παλιάς Πόλης
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη κ. Νίκος Ανταμπούφης, μέχρι και σήμερα δεν έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πεζοδρόμηση τμημάτων της Παλιάς Πόλης, που θα έδινε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα, καθώς κατά τη ως άνω απόφασης έχουν ασκήσει ένσταση οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης.    

«Αυτή τη στιγμή που συζητάμε ισχύει το προηγούμενο πλαίσιο που λέει ότι δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην Ορφέως» σημείωσε ο ίδιος, εκτιμώντας ότι υπάρχει προσπάθεια αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης των επιχειρηματιών από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, καθώς σε έγγραφο που κοινοποιήθηκε στους επιχειρηματίες και το οποίο υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου κ. Δημήτρης Μπένης γίνεται αναφορά στη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμη εγκριθεί.  

«Είναι απαράδεκτη αυτή η παραπλάνηση» ανέφερε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας πως τάσσεται υπέρ της εισήγησης των Υπηρεσιών για την ανάκληση των αδειών. 

Θ. Ξυνίδης: «Δεν μπορείτε να βάζετε μαξιλάρια στην είσοδο του Δήμου»
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πολίτες για την Αλλαγή κος Θανάσης Ξυνίδης στάθηκε στο γεγονός πως μια ημέρα πριν (σ.σ. το βράδυ της Τετάρτης) την εξέταση των παραβάσεων από πλευράς της Επιτροπής τα καταστήματα παρουσίαζαν την ίδια εικόνα, με την αυθαίρετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.  

«Είμαι ειλικρινά θυμωμένος με όλους σας. Συμπαθώ πάρα πολύ τις επιχειρήσεις σας αλλά αυτό που είδα χθες παραμονή της συζήτησης της ανάκλησης της άδειας σας είναι απίστευτο» σημείωσε ο ίδιος, εξηγώντας πως «δεν μπορεί να είναι νεκροταφείο η Παλιά Πόλη ούτε μουσείο μόνο, αλλά πρέπει να κρατήσουμε και μια ισορροπία, και ο δημότης να μπορεί να κοιμάται, και να πάει στο σπίτι του.  Δεν μπορείτε να βάζετε μαξιλάρια στην είσοδο τα γραφείου του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Αύριο δηλαδή αν πάρετε άδεια τι θα κάνετε; Να σας πως πόσα καθίσματα μέτρησα στον καθένα από εσάς εχθές;  Δεν μπορεί να γίνει μπάχαλο και με το έτσι γουστάρω. Πάψτε να ακούτε τον κάθε έναν που σας λέει έλα μωρέ θα τη βρούμε την λύση.  Πρώτα πρέπει να βοηθήσετε εσείς τους εαυτούς σας». 

Μπ. Δαργανάκης: «Να ξεκαθαρίσει το καθεστώς»
Παίρνοντας τον λόγο ο επιχειρηματίας κ. Μπάμπης Δαργανάκης παραδέχθηκε την παρανομία από πλευράς των καταστημάτων, ωστόσο ζήτησε να ξεκαθαρίσει το καθεστώς για τα επιτρεπτά όρια ανάπτυξης των επιχειρήσεων και εφόσον αυτά προσδιοριστούν τότε να επιβάλλονται τα όποια πρόστιμα. 

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα την ανάκληση των τριών αδειών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης αναμένεται να παρέλθει σχεδόν ένας μήνας.  Η απόφαση θα ανακληθεί σε περίπτωση που οι επιχειρηματίες συμμορφωθούν, ενώ οι υποθέσεις θα πρέπει να εξετάσουν ξανά από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.   

5 σχόλια

  1. Είστε άξιοι της μοίρας σας. Τυρρανάτε τόσες επιχειρήσεις και τόσους νέους εργαζόμενους για να κάνετε χατίρια στους κολλητούς σας. Η παραλία 20 χρόνια είναι νόμιμη ? Τα νάυλον έξω που διπλασιάζουν τα μαγαζιά τους νόμιμα και αυτά? Μήν προκόψει κανένας σε αυτόν τον τόπο. Να τον φάει η μασονεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έρθουν όμως εκλογές!!! Μόνο το δροσερό θα σας ψηφίσει !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ .. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ.. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΕΣ ΠΑΛΙΕΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙ, ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΧΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ!!! ΚΑΛΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΟΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΟΣ!!! ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ!!! ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΗΖΕΤΕ; ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ;; ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ 5 ΜΕΤΡΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ; ΕΧΕΤΕ ΕΞΑΓΡΙΩΣΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ???
    https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/576397_101770570011526_303605993_n.jpg
    ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ LINK ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΕΣ.. ΕΚΕΙ ΧΑΡΕΙΤΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ!!!! ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο υποκριτές θεέ μου!!! Για την ποιότητα ζωής λένε!!!! Πείτε το ξεκάθαρα κύριοι. Τα συμφέροντα των αντιδημάρχων εξυπηρετείτε!!!! Ο Τσέπελης γιατί δέν κλείνει; Ο Φανουράκης που έκανε τον πεζόδρομο μπαλκονάρα;; Την φωτογραφία δέν την είδατε πώς ήταν ο Δόβηρος; Εξαγριώνετε την νεολαία για να τα οικονομάτε!!! Θα μας βρείτε "μπροστά" σας!!! ΔΩΣΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΕ!!!!!! ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΕΙΣ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ!!!!!!!!!!!
    https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/576397_101770570011526_303605993_n.jpg
    ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή