GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προσωρινή θωράκιση για τους Σχολικούς Φύλακες της Ξάνθης

-Δημ. Γαλανόπουλος: «Έχουμε να κάνουμε με μια χουντική κυβέρνηση» Στα καθήκοντά τους έχουν επιστρέψει οι 13 από τους 15 σχολικούς φύλα...

-Δημ. Γαλανόπουλος: «Έχουμε να κάνουμε με μια χουντική κυβέρνηση»

Στα καθήκοντά τους έχουν επιστρέψει οι 13 από τους 15 σχολικούς φύλακες του δήμου Ξάνθης μετά και την απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης που έκανε δεκτό το αίτημά τους για προσωρινή εκτέλεση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας. 

Το πρωί της Τρίτης το Πρωτοδικείο Ξάνθης έκανε δεκτό το αίτημα των 13 σχολικών φυλάκων (οι δυο συνταξιοδοτούνται και δεν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη) που προσέφυγαν κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας καταθέτοντας ασφαλιστικά. Πλέον οι εργαζόμενοι έχουν επιστρέψει στην εργασία τους, και σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου πρέπει να λαμβάνουν το 100% του μισθού τους, μέχρι και την εκδίκαση των ασφαλιστικών τους μέτρων η οποία έχει οριστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου. 

Τη νομική εκπροσώπηση των εργαζομένων έχει αναλάβει η δικηγόρος κα Κιοσσέ Λευκή από την Κομοτηνή, που έχει χειριστεί αντίστοιχες περιπτώσεις (όπως αυτή των ΙΔΑΧ). Πανελλαδικά και άλλοι σχολικοί φύλακες έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, λαμβάνοντας είτε θετικές είτε αρνητικές αποφάσεις με πιο χαρακτηριστική αυτή των 89 σχολικών φυλάκων του δήμου Θεσσαλονίκης που δεν κέρδισαν την προσωρινή εκτέλεση των ασφαλιστικών τους μέτρων και πλέον αναμένουν την εκδίκαση των ασφαλιστικών που έχει οριστεί για τον Οκτώβριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις την περασμένη εβδομάδα έλαβαν στα χέρια τους τις διαπιστωτικές πράξεις της οκτάμηνης διαθεσιμότητάς τους οι σχολικοί φύλακες του δήμου Ξάνθης. 

«Και στην περίπτωση των ΙΔΑΧ ενώ έπρεπε να λαμβάνουν το 100% του μισθού τους όταν κέρδισαν την προσωρινή διαταγή, αυτό στην αρχή δεν γινόταν. Στη συνέχεια άρχισαν να πληρώνονται κανονικά» εξηγεί ο κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης. Ο ίδιος ωστόσο παρουσιάζεται αισιόδοξος αναφορικά με το ότι θα καταβάλλεται το σύνολο της μισθοδοσίας στους σχολικούς φύλακες του δήμου, ωστόσο όπως σημειώνει «έχουμε να κάνουμε με μια χουντική κυβέρνηση που κάνει χρήση  διάφορων κατασταλτικών μηχανισμών. Δεν λαμβάνουν υπόψη τις δικαστικές αποφάσεις και τώρα προσπαθούν να βρουν τρόπο ώστε να μην έχει το δικαίωμα ο εργαζόμενος να καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα. Δυστυχώς ο κατήφορος συνεχίζεται όσο δεν αντιδρά η κοινωνία. Κάποια στιγμή είμαι σίγουρος ότι θα το πράξει, αλλά τότε θα είναι αργά όχι μόνο για τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά για ολόκληρη την κοινωνία».  

Δεν υπάρχουν σχόλια