GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΞΑΝΘΗ: Ξέφραγο αμπέλι τα σύνορα με τη Βουλγαρία

-Ανεκπαίδευτο προσωπικό στον Μεθοριακό Σταθμό της ορεινής Ξάνθης -Έχουν μόνο ένα κινητό τηλέφωνο, με ανώτατο όριο τα 40 ευρώ!  Αστυν...

-Ανεκπαίδευτο προσωπικό στον Μεθοριακό Σταθμό της ορεινής Ξάνθης
-Έχουν μόνο ένα κινητό τηλέφωνο, με ανώτατο όριο τα 40 ευρώ! 

Αστυνομικοί χωρίς την προαπαιτούμενη εκπαίδευση, ελλιπής υλικοτεχνική υποστήριξη και απουσία υποδομών κάλυψης συνθέτουν σύμφωνα με τον Αστυνομικούς της Ξάνθης την εικόνα που επικρατεί στον Μεθοριακό Σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου που συνδέει την πόλη της Ξάνθης με τη Βουλγαρία.

Σε έγγραφη καταγγελία τους προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης κ. Γιώργο Γκοδοσίδη, επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως οι ανησυχίες και οι φόβοι που έχουν οι ίδιοι εκφράσει και στο παρελθόν “αποδεικνύονται περίτρανα” και στην πράξη εμμένοντας πρωτίστως στο γεγονός πως  χωρίς την σύνδεση του Μεθοριακού Σταθμού με το πανελλαδικό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ (P.O.L) δεν μπορεί να γίνει ο σωστός έλεγχος με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν αστυνομικοί  να εκτεθούν ανεπανόρθωτα, αλλά και να εκτεθεί η ίδια η χώρα.

Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης  το προσωπικό που απασχολείται στον Μεθοριακό Σταθμό είναι ανεκπαίδευτο χωρίς καμιά εμπειρία στους διαβατηριακούς ελέγχους. Κάθε φορά διατίθενται στο σημείο διαφορετικά άτομα, τα οποία πέρα της ταλαιπωρίας που υφίστανται και την ανατροπή του προγράμματός τους, κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενοι από κάποιο πολίτη που θα προχωρήσει σε κάποια καταγγελία γιατί θα ταλαιπωρηθεί από την άγνοια του εν υπηρεσία Αστυνομικού ή θα εισέλθει ή θα εξέλθει παρανόμως από τη χώρα.

«Στο σημείο για κάποιες παραβάσεις πρέπει να επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα, ποιος θα τα επιβάλλει στο σημείο;» διερωτώνται χαρακτηριστικά στο έγγραφό-καταγγελία τους, εξηγώντας πως «η ασύρματη επαφή είναι γνωστό σε όλους μας, είναι από προβληματική έως αδύνατη. Το κινητό τηλέφωνο που έχει διατεθεί έχει ανώτατο όριο 40 ευρώ, περιορίζοντας την δυνατότητα επικοινωνίας με τον Α.Τ Εχίνου, όταν την καλοκαιρινή περίοδο σύμφωνα με τα στοιχεία η είσοδος και έξοδος πολιτών φτάνει τις 5,000 ημερησίως. Πως διασφαλίζεται να βάλει σφραγίδα σε ταξιδιωτικά έγγραφα ο συνάδελφος , χωρίς να υπάρχει αυτοπρόσωπη αντίληψη του διενεργούντα τον έλεγχο αστυνομικού, προσκρούοντας στις σχετικές διαταγές και στην αρχή του αστυνομικού ελέγχου. Δεν είναι δυνατόν ο αστυνομικός του Α.Τ Εχίνου, 25χλμ δύσβατα μακριά από τον Αγ.Κων/νο, να δίνει τα στοιχεία σε αυτόν που στην πραγματικότητα έχει την ευθύνη για την είσοδο-έξοδο αλλοδαπού από τη χώρα».

Στο ίδιο έγγραφο κατατίθενται προτάσεις, για την επίλυση των προβλημάτων, οι οποίες συνοπτικά έχουν ως εξής:
Α)Να δημιουργηθεί καινούργια υπηρεσία στον Αγ.Κων/νο. Με την ίδρυση καινούργιας υπηρεσίας διαβατηριακού ελέγχου υπάρχουν τα εξής κίνητρα για τους συναδέλφους που θα την στελεχώσουν:

1.Η θέση τους είναι αμετάθετη.

2.Δεν διατίθενται σε μέτρα τάξης, τροχαίας κ.τ.λ.

3.Έχουν περάσει ειδική εκπαίδευση για την άσκηση των καθηκόντων διαβατηριακού ελέγχου ο οποίος αποτελεί ένα τεράστιο αντικείμενο και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία πάνω στο θέμα.

Β)Να δοθούν με εσωτερική διαταγή της διεύθυνσης κίνητρα στο υπάρχον προσωπικό να στελεχώσει το μεθοριακό σταθμό του Αγ.Κων/νου, ήτοι :

1.Όποιος υπηρετεί στο σημείο θα εκτελεί υπηρεσία αποκλειστικά και μόνο εκεί και δεν θα πηγαίνει μέτρα ούτε στο Α.Τ. Εχίνου ούτε στη διεύθυνση.

2.Να βρεθεί σταθερό ωράριο που θα εξυπηρετεί τους συναδέλφους π.χ 12ώρο ή 16ώρο ή 24ώρο.

3.Να προγραμματιστεί εβδομαδιαία εκπαίδευση για το προσωπικό που θα δηλώσει ενδιαφέρον σε υπάρχοντα σημεία εισόδου-εξόδου της χώρας, π.χ στους Κήπους ή στους Ευζώνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια