GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και άλλα τινά / ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΟΥΣ είχε περισσότερους… ο λόγος φυσικά για την πρόσφατη δημοσκόπηση που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν μέλη του Επιμελητηρίου...

Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΟΥΣ είχε περισσότερους… ο λόγος φυσικά για την πρόσφατη δημοσκόπηση που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν μέλη του Επιμελητηρίου, που φόρεσαν να καπελάκια τους, πήραν αγκαλιά τις κάλπες τους και πήγαν και στήθηκαν μέσα στον ήλιο, Σάββατο μέρα, στην Κεντρική Πλατεία δίπλα σε μια συμπαθέστατη κυρία που πωλούσε παιχνίδια πάσης φύσεως! 

Παρά την έπαρση ορισμένων και τον αέρα των νικητών, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δεν ξεπέρασαν καν τα 300 άτομα, ενώ η κινητοποίηση των ίδιων των μελών του Επιμελητηρίου άγγιζε απλώς τα 57 μέλη… Σίγουρα στις μέρες που διανύουμε με καταγεγραμμένη την απέχθεια του συνόλου των πολιτών απέναντι σε φορείς και εκπρόσωπους αυτών δεν περίμενε κανείς μεγαλύτερη συμμετοχή, όχι μόνο στην περίπτωση του Επιμελητηρίου αλλά και σε άλλες πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό και διδακτικό άλλωστε το παράδειγμα συνδικαλιστών που προκηρύσσουν απεργίες και συλλαλητήρια και καταλήγουν να τρώνε σπόρια στην πλατεία με τους κούκους. 

Στην περίπτωση ωστόσο του Επιμελητηρίου αυτό που προκάλεσε τις αντιδράσεις ήταν η πρακτική του όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω. Εκεί εντοπίζεται η ρίζα και τα αίτια του διχασμού στον εμπορικό κόσμο της Ξάνθης για μια κατά τα άλλα απόλυτα δημοκρατική διαδικασία όπως αυτή της έκφρασης γνώμης. Ωστόσο, μην λησμονεί κανείς πως για να μπορεί αυτή η έκφραση να αξιοποιηθεί πρέπει η συλλογή της να γίνει εμπεριστατωμένα και επιστημονικώς τεκμηριωμένα και όχι με πρακτικές μανάβη, δυο το λάδι τρεις το ξύδι. 

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ διαστάσεις λαμβάνει πλέον το φαινόμενο της φτηνής λογοκλοπής κειμένων και ειδήσεων του ThrakiToday.com. Φωτογραφίες, ολόκληρα κείμενα ή απλώς αποσπάσματα αυτών αναπαράγονται αυτούσια χωρίς την παραμικρή αναφορά στην πηγή. Σε άλλες των περιπτώσεων ειδήσεις του site εμφανίζονται την επομένη, ή λίγες ώρες αργότερα, ως πληροφορίες που κάποιοι είχαν στη διάθεσή τους από καιρό αλλά λησμόνησαν να κοινοποιήσουν. Σε κάθε περίπτωση οι πράξεις του καθενός προσδιορίζουν τον ίδιο, με το αναγνωστικό κοινό να έχει τη διακριτική ικανότητα να αντιληφθεί τέτοιες πρακτικές ορισμένων. 

ΒΡΩΜΑ και δυσωδία σε κεντρικά σημεία της πόλης καταγγέλλουν κάτοικοι, οι οποίοι επιρρίπτουν ευθύνες τόσο στη δημοτική αρχή όσο στους συμπολίτες τους, που επιλέγουν να πετούν τα σκουπίδια τους όπου βρουν. Η κατάσταση με τη ζέστη γίνεται ακόμη πιο αφόρητη, ενώ σίγουρα δεν αποτελεί κάτι για το οποίο θα έπρεπε οι κάτοικοι της πόλης να είναι περήφανοι.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ και ΑΝΗΣΥΧΙΑ προκαλούν οι εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ που ενώ αναμένονται δεν γίνονται πράξεις. Σχεδόν έναν μήνα πίσω χτύπησε η υπόθεση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, κάτι που αποδόθηκε μεν σε τυπικούς λόγους, δεν μπορεί ωστόσο να καταστείλει την ανησυχία των εργαζόμενων, που βλέπουν τον χρόνο να κυλά χωρίς και το μέλλον να μην διαφαίνεται ξεκάθαρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια