GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σήκωσαν μπαϊράκι για τη συμμετοχή Αγκόρτσα στην Επιτροπή Τουρισμού

-Αρνητική η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου για τη συμμετοχή Αγκόρτσα -«Βάζετε το θέμα επί προσωπικού και βγάζετε εμπάθεια σ...

-Αρνητική η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου για τη συμμετοχή Αγκόρτσα
-«Βάζετε το θέμα επί προσωπικού και βγάζετε εμπάθεια στο πρόσωπο του κ. Αγκόρτσα» τόνισε ο Χρίστος Πούλιος
-Πέρασε κατά πλειοψηφία το θέμα, με δημοτικούς συμβούλους να ζητούν τον λόγο αλλά να μην τους δίνεται! 

Με τη νομική υπηρεσία του δήμου Ξάνθης να γνωμοδοτεί αρνητικά επί της προτάσεως για συμμετοχή του κ. Απόστολου Αγκόρτσα στην Επιτροπή Τουρισμού του δήμου Ξάνθης, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησαν κατά πλειοψηφία στη σύσταση της Επιτροπής, με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για κωλύματα επί προσωπικού επί της συμμετοχής του κ. Αγκόρτσα. 

Σύμφωνα με έγγραφο γνωμοδότησης της νομικής υπηρεσίας υπάρχει ασυμβίβαστο που δεν επιτρέπει τη συμμετοχή του κ. Αγκόρτσα, καθώς όπως επισημαίνεται σε αυτό ο ίδιος δεν ανήκει σε κάποια εκ των παρατάξεων της μειοψηφίας, μετά και την ανεξαρτητοποίησή του, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προταθεί από κάποια εξ αυτών ως μέλος της επιτροπής. Στο ίδιο έγγραφο μάλιστα αναφέρεται ότι υπάρχει κώλυμα με την επαγγελματική ιδιότητα του κ. Αγκόρτσα, ως ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδος.  

«Ας υποθέσουμε ότι εγώ σήμερα δηλώνω ανεξάρτητος, δεν έχω δικαίωμα να προταθώ από πουθενά και πρέπει να εξαφανιστώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια; Και πείτε ότι ανεξαρτητοποιούνται επτά ή οκτώ άτομα, δεν θα προταθούν ποτέ από κανέναν και για τίποτα;» ανέφερε ο κος Χρίστος Πούλιος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης εκτιμώντας πως «κάναμε μείζον το θέμα, το κάναμε προσωπικό το θέμα και βγάζουμε εμπάθεια στο πρόσωπο του κ. Αγκόρτσα». 

Υπενθυμίζεται πως το σχετικό θέμα είχε αναβληθεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. με τους κυρίους Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και Δημήτρη Μπένη να αναφέρουν τότε πως υπάρχει κώλυμα με τη συμμετοχή του κ. Αγκόρτσα και τον κ. Πούλιο να αντιδρά προτείνοντας ο ίδιος τον κ. Αγκόρτσα ως μέλος της Επιτροπής.  

«Δεν έχω νομικές γνώσεις αλλά με βάση αυτή τη γνωμάτευση θέλω να ρωτήσω που μπορεί να ενταχθεί ο κος Αγκόρτσας αφού δεν μπορεί να εντάσσεται στις παρατάξεις της μειοψηφίας. Τι είναι κρεμάμενος επί του δημοτικού συμβουλίου;» σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη κ. Νίκος Ανταμπούφης, ενώ για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με μέλη να ζητούν τον λόγο ώστε να τοποθετηθούν, χωρίς αυτός να τους δίνεται. «Είστε τελείως άουτ όσον αναφορά τη σύσταση, αν δείτε άλλους δήμους δεν έχει καμία σχέση με τη δική σας. Κανονικά θα έπρεπε μέσα να υπάρχει και δημοσιογράφος, ο τουρισμός σχετίζεται με την προβολή» υπογράμμισε η κα Πατσίδου, καταψηφίζοντας το σχετικό θέμα.  

Η σύσταση της Επιτροπής Τουρισμού, όπως αυτή εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ως εξής:
Δημοτικοί Σύμβουλοι: Δρεμσίζης, Φανουράκης, Μπετκές, Κυριακίδης, Βασιλούδης και Παναγιωτίδης 
Τουριστικοί πράκτορες: Μιχαηλίδης Ηλίας 
Εκπρόσωποι Ξενοδόχων: Χριστοδούλου Σάββας 
Πρακτικά: Βλαχοπούλου Αγλαΐα

Δεν υπάρχουν σχόλια