GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τίτλοι τέλους για την Αναπτυξιακή Ξάνθης – Οδηγείται σε εκκαθάριση!

Την τελευταία σελίδα του κεφαλαίου της λειτουργίας της πολύπαθης Αναπτυξιακής Εταιρίας Ξάνθης, χωρίς ωστόσο την ταυτόχρονη απόδοση ευθυνών...

Την τελευταία σελίδα του κεφαλαίου της λειτουργίας της πολύπαθης Αναπτυξιακής Εταιρίας Ξάνθης, χωρίς ωστόσο την ταυτόχρονη απόδοση ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση της εταιρίας, έγραψαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη συνεδρίαση του οργάνου. 

Τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν να δρομολογήσουν όλες τις απαραίτητες από πλευράς τους νομικές ενέργειες για τη λύση και εκκαθάριση της Αναπτυξιακής, όπως άλλωστε έχουν ήδη πράξει τόσο ο δήμος Τοπείρου όσο και ο δήμος Αβδήρων. 

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, η τελευταία Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής πραγματοποιήθηκε στις 30.06.2011 όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ορισμού νέου Δ.Σ. και πως οι μέτοχοι δεν είχαν την πρόθεση να συμμετέχουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Χαρακτηριστικά ο εισηγητής του θέματος και αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου κ. Δημήτρης Μπένης ανέφερε πως δεν υπήρχε κανένας πρόθυμος να αναλάβει. Ακολούθησαν τρεις αυτόκλητες Γ.Σ. στο Επιμελητήριο Ξάνθης οι οποίες ωστόσο δεν έφεραν αποτέλεσμα λόγω μη απαρτίας των μελών. Στη συνέχεια και μετά από δύο συγκεντρώσεις στο κτήριο της ΤΕΔΚ οι μέτοχοι, με καταγεγραμμένη την απουσία του ΔΠΘ, αποφάσισαν να απευθυνθούν στο Πρωτοδικείο Ξάνθης για τη λύση και εκκαθάριση της εταιρίας.  

«Δεν μπορώ απλά να παραλείψω το θέμα των ζημιών της εταιρίας. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, καλώ την κα Εισαγγελέα να επέμβει γιατί θεωρώ ότι αυτές οι εταιρίες δημιούργησαν το μεγάλο πρόβλημα στους ΟΤΑ.  Εφόσον εκ του νόμου αυτές οι εταιρίες θα κλείσουν γιατί έρχεται σήμερα το θέμα αυτό; Να πάρω εγώ την ευθύνη για λάθη και ζημίες προηγούμενων διοικήσεων;» ανέφερε κατά την τοποθέτησή της η σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κα Πατσίδου, με τον επικεφαλής του συνδυασμού Πολίτες για την Αλλαγή κ. Χρίστο Πούλιο να συμπληρώνει πως  «προφανώς και υπάρχουν ευθύνες και θα πρέπει να αποδοθούν. Να γίνει έρευνα του τι έγινε και πως έφτασε αυτή η εταιρία να έχει τόσα χρέη. Συγχωροχάρτι δεν δώσαμε, δεν δίνουμε και δεν πρόκειται να δώσουμε. Συζητάμε απλώς σήμερα την τυπική λύση της εταιρίας, ότι έγινε και με την ΕΑΠΑΞ». 

Παίρνοντας εκ νέου τον λόγο ο κ. Δημήτρης Μπένης ανέφερε πως «δεν συζητάμε το ποιοι και πως δημιούργησαν τα ελλείμματα, αλλά απλώς ερχόμαστε να εφαρμόσουμε την απόφαση των μετόχων».  Από τη μεριά του ο κ. Θανάσης Ξυνίδης επισήμανε ότι όσον αναφορά το θέμα των καταλογισμών ευθυνών ο ίδιος ήδη έχει καταθέσει σχετική μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, η έρευνα της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ στην αίθουσα αναφέρθηκε πως ενδεχομένως και κάποια μέλη του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας να έχουν κινηθεί κατά των μετόχων, κατηγορώντας τους για ολιγωρία στη δρομολόγηση των όποιων εξελίξεων από την τελευταία Γ.Σ. της εταιρίας. 

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με τον κ. Απόστολο Αγκόρτσα να δηλώνει παρών και την κα Πατσίδου να ψηφίζει λευκό. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος αναφέρθηκε πως ο δήμος Ξάνθης έχει έρθει σε συμφωνία με την Αναπτυξιακή Ροδόπης ώστε να τρέξουν μαζί πιθανά μελλοντικά προγράμματα για την περιοχή, ώστε αυτά να μην χαθούν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια