GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το χρονικό της σύλληψης του 27χρόνου στυγερού δολοφόνου της Ξάνθης!

Λιγότερο από 24ώρες χρειάστηκαν οι Αστυνομικές Αρχές που έδρασαν αστραπιαία για να φτάσουν αισίως στην εξιχνίαση του φρικιαστικού εγκλήμ...

Λιγότερο από 24ώρες χρειάστηκαν οι Αστυνομικές Αρχές που έδρασαν αστραπιαία για να φτάσουν αισίως στην εξιχνίαση του φρικιαστικού εγκλήματος που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου στην Ξάνθη και θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο βία, αποτρόπαια και άδικα φονικά.

Οι Αστυνομικοί υπό την καθοδήγηση του Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης κ. Γιώργου Γκοδοσίδη και με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Γέωργιο Σαλαμάγκα να συντονίζει όλες τις ενέργειες κατάφεραν να δέσουν μεθοδικά όλα τα κομμάτια του πάζλ και να φτάσουν στον δράστη του στυγερού εγκλήματος. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών οι Αστυνομικές Αρχές τηρούσαν σιγή ιχθύος για τις εξελίξεις στην υπόθεση διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα των δράσεων τους, ενώ δεν προχώρησαν σε καμία επίσημη ανακοίνωση πριν ταυτοποιήσουν πλήρως τον δολοφόνο του εγκλήματος.

Γιώργος Σαλαμάγκας
Η ομολογία του 27χρόνου, ο οποίος εξ αρχής θεωρείτο ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση, δεν ήταν κάτι στο οποίο στάθηκαν οι Αρχές καθώς για την πλήρη ταυτοποίησή του απαιτούνταν στοιχεία, τα οποία και συνέλεξαν τόσο από το παλαμικό αποτύπωμα που ο 27χρόνος άφησε σε ένα από τα οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα στο σημείο του εγκλήματος όσο και από τα δακτυλικό του αποτύπωμα το οποίο και εντόπισαν σε ένα από τα μηχανάκια που είχαν καεί στην πυλωτή της οικοδομής της 34χρόνης.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 27χρόνου όπου και βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο της 34χρόνης, το οποίο είχε αφαιρέσει ο δράστης λίγο πριν κάψει ζωντανή την άτυχη κοπέλα, καθώς και τα υποδήματα που ο ίδιος φορούσε κατά τη διάρκεια της δράσης του τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Γιώργος Γκοδοσίδης
Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 27χρόνου που είχε προσαχθεί το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ ακολούθως οργάνωσαν επιχείρηση για τη μεταφορά του στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, τη στιγμή που πλήθος πολιτών είχε συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο επιχειρώντας να λιντσάρει τον 27χρόνο. Φορώντας του αλεξίσφαιρο γιλέκο οι Αστυνομικοί οδήγησαν τον 27χρόνο στην Εισαγγελέα όπου κατέθετε την απολογία του για περίπου τέσσερεις ώρες, τη στιγμή που το συγκεντρωμένο πλήθος ζητούσε μανιωδώς να έρθει σε επαφή μαζί του.

Οι Αστυνομικές Αρχές κατάφεραν να φυγαδεύσουν τον δράστη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων, ενώ ακολούθως τον μετέφεραν στην Α.Δ. Ξάνθης. Εκεί και παρά το γεγονός ότι το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια είχε μεταφερθεί έξω από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, με τους κ. Γιώργο Σαλαμάγκα και Γιώργο Γκοδοσίδη να ηρεμούν το πλήθος.

Ο 27χρόνος μεταφέρθηκε ακαριαία στις φυλακές των Γρεβενών την ίδια ακριβώς ημέρα της σύλληψής του.