GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διήμερο λουκέτο στην Περιφέρεια ΑΜΘ – απειλούν με παραιτήσεις εάν εφαρμοστεί η διαθεσιμότητα!

Κλειστή θα παραμείνει η Περιφέρεια ΑΜΘ τόσο την Παρασκευή όσο και τη Δευτέρα, μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως ένδειξη ...

Κλειστή θα παραμείνει η Περιφέρεια ΑΜΘ τόσο την Παρασκευή όσο και τη Δευτέρα, μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας στο οποίο θέτονται περισσότεροι από 25, σε πρώτη φάση, εργαζόμενοι ΙΔΑΧ.

Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που συνεδρίασαν το απόγευμα της Πέμπτης προχώρησαν στην έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης προς τους εργαζομένους, οι οποίοι ουσιαστικά βλέπουν την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο, ενώ παράλληλα σε αυτό γίνεται εκτενής αναφορά στις ιδιαιτερότητες της περιοχής της Περιφέρειας ΑΜΘ και των υπηρεσιών της, καθώς και στις επιπτώσεις που θα επιφέρει η εφαρμογή του μέτρου στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Όπως αναφέρθηκε, το ψήφισμα αυτό θα κοινοποιηθεί προς όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς καθώς και στον Πρωθυπουργό της χώρας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε από πλευράς του Περιφερειάρχη κου Άρη Γιαννακίδη ο ίδιος να μην υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία οι υπάλληλοι της Π-ΑΜΘ, ενώ τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου επισήμαναν πως σε περίπτωση που καταλογιστούν διοικητικές ευθύνες στον κ. Γιαννακίδη σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο θα παραιτηθεί, καθώς και τα αναπληρωματικά μέλη.

Πλην των άλλων, αποφασίστηκε να υπάρξει και αίτημα προς τις νομικές υπηρεσίες της ΑΜΘ  ώστε να διερευνηθεί η συνταγματικότητα των μέτρων, ενώ θα υπάρξει και κινητοποίηση σε συνεργασία με τους συλλόγους όλων των Π.Ε. της ΑΜΘ για άμεση ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας της Περιφέρειας.

Την Τρίτη συνδικαλιστές και Περιφερειάρχης ΑΜΘ θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στην Αθήνα με τον κ. Αντώνη Μανιτάκη, Υπουργό Εσωτερικών.

Αναλυτικά στο ψήφισμα αναφέρονται, μεταξύ άλλων τα εξής:
«Οι υπάλληλοι των Περιφερειών οι οποίοι ήταν και είναι οι πιο χαμηλόμισθοι έχουν συνεισφέρει στον μέγιστο βαθμό οικονομικά με τις συνεχείς οριζόντιες μειώσεις των μισθών τους, για την καλυτέρευση των δημοσιονομικών του Ελληνικού Κράτους.

Απολύσεις οι οποίες γίνονται χωρίς στόχο και χωρίς πρωταρχική μελέτη ή έστω εναλλακτική λύση, για το αν οι υπάλληλοι είναι αναγκαίοι και χρήσιμοι για την υπηρεσία τους και για την εξηπυρέτηση των πολιτών της Περιφέρειας ΑΜΘ, των οποίων οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι σίγουρο ότι θα υποβαθμιστούν, ζητάμε να σταματήσει η διαδικασία παράλυσης και ευνουχισμού των υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜΘ»

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012