GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απειλή «λουκέτου» για 6.000-7.000 ξενοδοχεία

Με «λουκέτο» απειλούνται 6.000 με 7.000 ξενοδοχεία μικρής και μεσαίας δυναμικότητας σε όλη τη χώρα, καθώς επιβαρύνονται διαρκώς με νέους...

Με «λουκέτο» απειλούνται 6.000 με 7.000 ξενοδοχεία μικρής και μεσαίας δυναμικότητας σε όλη τη χώρα, καθώς επιβαρύνονται διαρκώς με νέους φόρους και υποχρεώσεις, σε συνδυασμό και με το δανεισμό τους. Το συνολικό δυναμικό τη χώρας αριθμεί 9.500 ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών.

Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Τσακίρης μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Re Thinking Greece – Ελληνικός Τουρισμός 2013 – Η αξιοποίηση των ερευνητικών εργαλείων για μια στοχευμένη στρατηγική Marketing».

Συγκεκριμένα ο κ. Τσακίρης ανέφερε πως μπορεί η τουριστική κίνηση να αυξάνεται, όμως ο ανταγωνισμός -σε διεθνές επίπεδο- είναι ιδιαίτερα σκληρός και σημείωσε χαρακτηριστικά:.

«Είναι λοιπόν απαραίτητο πριν από κάθε δημοσιονομική απόφαση για επιβολή φόρων, αυξήσεων και όποιων άλλων υποχρεώσεων επιβάλλονται στις τουριστικές επιχειρήσεις, να συνεκτιμάται το διεθνές περιβάλλον και οι όροι με τους οποίους οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις θα αναγκασθούν να λειτουργήσουν.

Εάν αλόγιστα επιβαρύνονται διαρκώς με φόρους και υποχρεώσεις και σε συνδυασμό με τα διαχρονικά εγγενή μας προβλήματα, θα καταλήξουμε να έχουμε μια ευημερία του αριθμού αφίξεων τουριστών στην χώρα μας, σε ένα περιβάλλον πλήρους οικονομικής αναποτελεσματικότητας και συγχρόνως σε αμφιβολία τη βιωσιμότητα των 6-7.000 ξενοδοχείων μικρής και μεσαίας δυναμικότητας σε όλη την χώρα.».

Μάλιστα ο κ. Τσακίρης διευκρίνισε ότι τα 16-17εκατ. τουριστών που έρχονται στην χώρα μας δεν λύνουν αυτόματα το πρόβλημα και αυτό επειδή οι τιμές είναι κατά πολύ μειωμένες, ενώ ο εσωτερικός τουρισμός έχει εξαφανισθεί.

«Η Εργατική Εστία έχει καταργηθεί, πολλές τουριστικές περιοχές έχουν απαξιωθεί, η παράνομη ενοικίαση ιδιωτικών καταλυμάτων έχει αυξηθεί δημιουργώντας υστέρηση στα κρατικά έσοδα από 7% έως 9».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012