GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κατάληψη διαρκείας στο 1ο ΤΕΛ Ξάνθης – διαμαρτύρονται οι γονείς!

-ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ…. -ΧΑΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΔΙΑΔΑΚΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ...

-ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ….

-ΧΑΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΔΙΑΔΑΚΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

 

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες κατάφερε να παραμείνει ανοιχτό και να λειτουργήσει απρόσκοπτα το 1ο ΤΕΛ Ξάνθης το οποίο κλείνει τον ένα μήνα συνεχόμενων καταλήψεων, γεγονός που έχει οδηγήσει σε απόγνωση γονείς και μαθητές.
 
Όπως έχει γίνει γνωστό πριν από τέσσερεις περίπου εβδομάδες ξεκίνησε, μετά από απόφαση του δεκαπενταμελούς του σχολείου, κατάληψη στο 1ο ΤΕΛ με το επιχείρημα πως θα υπάρξουν προβλήματα για τη μεταφορά των μαθητών, κάτι ωστόσο που δεν συνέβη ποτέ. Μάλιστα τότε είχε σημειωθεί και ένα επεισόδιο ξυλοδαρμού του επιστάτη του Ι.Ε.Κ. Ξάνθης που συστεγάζεται στον ίδιο χώρο, με αποτέλεσμα τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Μάλιστα μετά το περιστατικό αυτό οι καθηγητές αποφάσισαν να ζητήσουν την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τον ενήλικο μαθητή που ξυλοκόπησε τον επιστάτη και ο οποίος είναι πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, γεγονός που πυροδότησε εκ νέου αντιδράσεις από πλευράς μερίδας μαθητών οι οποίοι και συνέχισαν τις καταλήψεις, ζητώντας να μην εφαρμοστεί η απόφαση των καθηγητών.
 
Το πρωί της Πέμπτης ωστόσο μερίδα γονέων έδωσε το παρών στο κτήριο του σχολείου ζητώντας την ανάκληση της απόφασης των καθηγητών για τον ως άνω μαθητή, κάτι που ωστόσο οι καθηγητές δεν φαίνονται πρόθυμοι να πραγματοποιήσουν. Από τη μεριά τους στο σύνολο τους γονείς που ήρθαν σε επαφή με το ThrakiToday.com σημειώνουν πως λόγω των καταλήψεων χάνεται πολύτιμος διδακτικός χρόνος ενώ παράλληλα δημιουργούνται πολλαπλά προβλήματα, που σχετίζονται με κενά διδακτέας ύλης, για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και για τους οποίους ο χρόνος κυλά αντίστροφα.

Όπως είναι γνωστό σε αυτές τις περιπτώσεις για να  υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα, με την οποία θα επιβληθεί η διακοπή της κατάληψης, θα πρέπει να σημειωθούν φθορές ή πάσης φύσεως βανδαλισμός στο σχολικό κτήριο ενώ σε αντίθετη περίπτωση το ίδιο το σχολείο και η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε αυτή την περίπτωση, είναι αρμόδιοι για την επίλυση των όποιων προβλημάτων.
ΠΕΜΠΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012