GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Καθηγητές δεν υπάρχουν» στο Δημοκρήτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

-Καίει το ΔΠΘ το ζήτημα της υποστελέχωσης τμημάτων, αναζητούνται προσωρινές λύσεις…    Αντιμέτωπο με σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευ...

-Καίει το ΔΠΘ το ζήτημα της υποστελέχωσης τμημάτων, αναζητούνται προσωρινές λύσεις… 

 

Αντιμέτωπο με σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό βρίσκεται φέτος το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, πολλά από τα τμήματα του οποίου αναζητούν άμεσα λύσεις ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα ακαδημαϊκά τους προγράμματα.

Το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, εντοπίζεται στο γεγονός πως πολλά τμήματα δεν διαθέτουν προσωπικό ΔΕΠ με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα αναφορικά με τη συνέχιση της λειτουργίας τους. Σε αυτή την κατάσταση βρίσκονται τα δύο νέα τμήματα του ΔΠΘ στην Κομοτηνή, ήτοι το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και το τμήμα Πολιτικών Επιστημών.

Προσωρινά το υφιστάμενο προσωπικό έχει κληθεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα αναλαμβάνοντας επιπλέον υποχρεώσεις και καλύπτοντας το κενό που έχει δημιουργεί σε πολλά από τα τμήματα του ΔΠΘ. Η ανεπάρκεια του προσωπικού έρχεται να προστεθεί σε ήδη διογκωμένα προβλήματα που ταλανίζουν φέτος το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και τα οποία σχετίζονται τόσο με τη σίτιση όσο και με τη στέγαση των φοιτητών, ενώ λόγω των αισθητά μειωμένων πόρων αναμένονται προβλήματα και με τη θέρμανση των φοιτητών, προβλήματα που εμφανίστηκαν και πέρσι.