GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ερώτηση Δ. Σαλτούρου σε Δένδια για το κλείσιμο της Αστυνομικής Σχολής

-Βάζουν λουκέτο στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης και ακόμη… τους ρωτάμε!    Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του...

-Βάζουν λουκέτο στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης και ακόμη… τους ρωτάμε! 

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κος Δημήτρης Σαλτούρος, μετά και την απόφαση του Υπουργού να βάλει λουκέτο στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης. 

Ο κος Σαλτούρος στην ερώτησή του ζητά από τον Υπουργό να διασαφηνίσει τα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκε το κλείσιμο της σχολής καθώς και το πώς πρόκειται πλέον αυτή να αξιοποιηθεί από την Κυβέρνηση. 

Αναλυτικά αναφέρει:
«κ. Υπουργέ,
Η πόλη της Ξάνθης, όλος ο νομός της Ξάνθης, βρίσκεται σε πρωτοφανή αναβρασμό μετά από όσα έχουν διαρρεύσει ως τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την πρόσφατα ανακαινισμένη Σχολή Αστυφυλάκων της Ξάνθης η οποία, με βάση και τη δική σας δέσμευση, θα τελούσε «απολύτως προσωρινά» ως Κέντρο Φύλαξης παράνομων μεταναστών. Η διαφαινόμενη απόφασή σας για επαναλειτουργία των άλλων Σχολών Αστυφυλάκων στη Θράκη δημιουργεί σειρά από ερωτήματα τόσο ως προς τα κριτήρια επιλογής, όσο και ως προς το εάν ισχύει η δέσμευσή σας ότι η διαμονή των παράνομων μεταναστών στη Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης θα είναι «απολύτως προσωρινή».

Ερωτάται ο υπουργός:
1.    Με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των δύο άλλων σχολών της Θράκης;
2.    Γιατί δεν επελέγη προς επαναλειτουργία η Σχολή Αστυφυλάκων της Ξάνθης;
3.    Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για τήρηση της υπουργικής δέσμευσης για «απολύτως προσωρινή» διαμονή των παράνομων μεταναστών στη Σχολή Αστυφυλάκων;
4.    Πώς σκοπεύετε να αξιοποιήσετε τη Σχολή Αστυφυλάκων της Ξάνθης;
»